arielzet Opublikowano 21 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2023 Hej, Jak częstą usterką w tego typu radiach jest awaria podświetlenia klawiszy? Problem zauważyłem wieczorem, że klawisze odpowiadające za klawiaturę alfanumeryczną (wybór nr stacji 0-9) i klawisze MAIN, INFO, TP, SETTINGS, NAVI, SOUND, AUDIO, BC najpierw przygasły do ok 20% i nie reaguje na regulacje jasności podświetlenia deski i wyświetlacza (regulacja licznika i wyświetlacza działa prawidłowo), po czym zgasły i nie są już podświetlone. Podświetlenie pokrętła VOLUME i środkowego pokrętła funkcyjnego działa prawidłowo z pełną mocą (taką jak poniżej mam w klimatroniku, AUTO, podgrzewanie szyby) - ten sam odcień. Czy ta usterka może mieć związek z jakimś rezystorem na płytce? Gdzieś tam znalazłem taki wątek. Nadmienię, że sterowanie radia z kierownicy, wyświetlacza z panelu radia navi60, działa prawidłowo. Może macie jakieś namiary na kogoś, kto zajmuje się takimi sprawami. Pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/97424-cd60-navi-opel-corsa-d/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi