m_urban22 Opublikowano 26 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2023 (edytowane) Dzień dobry, dziś podobnie - jak z resztą w przeszłości w aucie innej marki zauważyłem w swojej Corsie tzw. majonez pod korkiem wlewu oleju (patrz. zdj. numer 1). Jak wiemy może być to związane z czynnikami atmosferycznymi i tym, że z reguły Corsiną poruszam się po mieście - krótkie trasy robota i zakupy. Zauważyłem też pęcherzyki i osad pod korkiem zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodniczego (fot. numer 2). Zaniepokoił mnie fakt, że po wyczyszczeniu obu korków i natychmiastowym przejechaniu autem 20-25km znów pod korkiem olejowym pojawił się osad (zdjęcie numer 3). Informacji w internecie na temat osadów pod korkiem mnóstwo, oczywiście włącznie z uszczelką. Tu dodam, że innych objawów nie zauważyłem. Obroty nie falują, białych spalin nie ma. Na Wasze oko to uszczelka? Inne przyczyny? edit: olej wymieniony miesiąc temu (GM 5w30) z góry dziękuję, pozdrawiam 20231026_180554.heic 20231026_180805.heic 20231026_201810.heic Edytowane 26 Października 2023 przez m_urban22   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/97600-corsa-d-12-80km-majonez-pod-korkiem-tak%C5%BCe-po-rozgrzaniu-silnika/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi