Arek Agila 2004 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 (edytowane) Meriva 1.8 benz/gaz Panowie szukam rozwiązania . Auto zapala jak by nie paliło na wszystkich świecach - krótki opis. Wymieniłem świece i cewke , dopiero po długim kręceniu jak już zapali to jest wszystko ok . Zdarza się że faluje na postoju . Jaka jest przyczyna tego problemu bo już nic mi nie przychodzi do głowy. Załączam dane diagnostyczne do których mam dostęp, może ktoś podpowie . Proszę sobie przewijać nagranie ekranu bo na początek widać dane z sądy 01 i 02 później są dane w czasie jazdy . Czasami pojawia się błąd P0140 którego kasuje , to zaczeło się po wymianie wydechu. Prawdopodobnie został naderwany przewód od drugiej sądy lambda , sprawdzałem połączenia elektryczne i wygląda optycznie ok. Edytowane 22 Listopada 2023 przez Arek Agila 2004   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/97714-problem-z-zapalaniem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi