Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Szukam serwisu klimatyzacji w okolicy i natrafiłem na jeden z takimi usługami:

1. Napełnieni klimatyzacji + napełnieni olejem + czynnik UV + kontrola szczelności (metodą próżniową) 100zł

2. Napełnieni klimatyzacji + napełnieni olejem + czynnik UV + kontrola szczelności (metodą próżniową) + odgrzybianie (ozonem) 130zł
3. Napełnieni klimatyzacji + napełnieni olejem + czynnik UV + kontrola szczelności (metodą próżniową) + odgrzybianie (ozonem) + wymiana filtra kabinowego 150zł (+koszt filtra)

Czy tak powinien wyglądać prawidłowy serwis ? Czy ceny są rozsądne ?

https://forum.opel24.com/topic/9793-jak-powinien-wygl%C4%85dac-serwis-klimatyzacji/page/2/#findComment-649307

mi w serwis bosch pierwszym razem napełnili czynnik olej i wpuścili barwnik dla sprawdzenia szczelności to jest podstawa w starszych autach,dodatkowo mogą wymienić filtr,ale osuszacz wymieniają jek się zje...bie, teraz miałem przegniły skraplacz i cała operacja mnie kosztowała 660 zł,moga tez ci wymieniać sprężarke ,przewody ale wtedy jak są popsute

No to pięknie 660zł w Bosch Serwice... nie wiem czy nie taniej w ASO. Na Gruponie wymiana czynnika chłodzącego w Wa-wie to 100zł do 500g?

Kolego Blowek ceny rozsądne wg. mnie. Jeszcze można wymienić filtr kabinowy proponuję papierowy nie węglowy.

Edytowane przez Gość

https://forum.opel24.com/topic/9793-jak-powinien-wygl%C4%85dac-serwis-klimatyzacji/page/2/#findComment-649348

No to pięknie 660zł w Bosch Serwice... nie wiem czy nie taniej w ASO. Na Gruponie wymiana czynnika chłodzącego w Wa-wie to 100zł do 500g?

Kolego Blowek ceny rozsądne wg. mnie. Jeszcze można wymienić filtr kabinowy proponuję papierowy nie węglowy.

No właśnie. Dlaczego proponujesz zwykły a nie węglowy ? : SMILE :

PS. W serwisie opla z dodatkowo czyszczeniem chemicznym najdroższa usługa wynosi o ile się nie mylę 200 lub 300zł, więc normalnie powinno być taniej : SMILE :

U mnie z klimy śmierdzi tak, że nie idzie wytrzymać. Czy po takim jaki wymieniłem serwisie będzie już wszystko jak należy ?

Edytowane przez blowek

https://forum.opel24.com/topic/9793-jak-powinien-wygl%C4%85dac-serwis-klimatyzacji/page/2/#findComment-649372