Masiulek Opublikowano 29 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2024 Witam Serdecznie jestem nowy meriva to niedawny zakup ogólnie jestem mechanikiem lecz liczników nie robię i mam pytanie do was opisane poniżej: Mam pytanie miał ktoś może problem z kontrolka tempomatu ? Sytuacja jest następująca jechałem dzisiaj trasa oczywiście na kierownicy włączyłem tempomat białą kontrolka przycisk set na dół ustawiło prędkość kontrolka zielona jadę 80 km po 80 km zjazd czyli hamulec kontrolka znów białą jadę dalej włączam tempomat kontrolka zielona i za chwilę się wyłączyła ale tempomat działa normalnie utrzymuje prędkość przyspiesza wszystko ok tylko nie świeci kontrolka zielona postawiłem samochod załatwiłem sprawy wracam wylatuje znów tempomat wlacozny kontrolka świeci na zielono po 30 km zgasła ale tempomat działał przejechałem jakieś 50 km potem już nie używałem.tempomatu bo drogi wiejskie i miasto potem dla próby w mieście zielona znów się paliła i pytanie czy tam jest dioda co ma dwa kolory czy coś innego może się dzieje ?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/98543-opel-meriva-b-licznik/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi