Skocz do zawartości

Vectra B 1,6 czy 1,8??

Rekomendowane odpowiedzi

Gość luki13231323

Wlałem 6l benzyny i przejechałem chyba 100 albo 101 kilometrów z prędkościami

do 95-100

oczywiscie mials pusty bak i przwody paliwowe :(

tak sie nie liczy spalania kolego

Ale na kompie to samo pokazuje.

[ Dodano: Sro Mar 10, 2010 15:21 ]

Najlepiej to do włożyć prawidłowo pistolet z automatu paliwowego. Tankować do pełna aż odskoczy zatrzask pistoletu. Przejechać ok 100km i zatankować identycznie jak za pierwszym razem. Fizyczne sprawdzenie będzie dokładniejsze niż to co wskazuje komputer. ewentualnie przeliczyć: ilość paliwa dopiero co zatankowanego / ilość km przejechanych / 100 = spalanie

A tak na marginesie: silnik 1.6 na ciężką Vectrę to za mało. Ja mam 82 kuce ale 1.7TD i to zdecydowanie za mało. Taki ślinik to dla teściowej, by podczas wyprzedzania nie zażyła wrócić na swój pas :)

No ten 1.7td isuzu to wiem że muł.Dieslem da sie jechać,ale 2.0 101km,Np. w benzynie zawsze inaczej bo Ty swoim dieslem 82km jedziesz do 3800-4000 i powyżej moc spada,a w mojej benzynie 101km jade i ciągle rośnie ;D

https://forum.opel24.com/topic/9865-vectra-b-16-czy-18/page/7/#findComment-94074

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

No ten 1.7td isuzu to wiem że muł.Dieslem da sie jechać,ale 2.0 101km,Np. w benzynie zawsze inaczej bo Ty swoim dieslem 82km jedziesz do 3800-4000 i powyżej moc spada,a w mojej benzynie 101km jade i ciągle rośnie ;D

W moim moc czuc juz zaraz po włączeniu sie turbiny czyli tak po minięciu 2200. Ale za to bardzo malo pali jak na swoja mase :beer: od 5.2-6.2l/100 Tyle ze ja mam ciezka noge :)

https://forum.opel24.com/topic/9865-vectra-b-16-czy-18/page/7/#findComment-93148

1.8 16V (115 KM) - miły silnik benzyna średnio z moją cięższą nogą około 8,0 Litrów, Gazu pali w granicach 9L (sekwencja), choć odczuwam trochę brak mocy, chce wykorzystać sekwencję a podmienić silnik na 2.0 a najchętniej na 2,2 z VC.

https://forum.opel24.com/topic/9865-vectra-b-16-czy-18/page/7/#findComment-93097