Skocz do zawartości

Vectra c 2003 rok, czy mażna wymienić wkład katalizatora?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam opla vectra c gts 2003 rok 1,8 benzyna, wysiadł mi katalizator, nowy jest strasznie drogi, słyszałem, że można wymienić sam wkład do katalizatora, przeciąć go i włożyć nowy wkład i zespawać, czy może ktoś wie gdzie można załatwić taki wkład lub tani katalizator, który występuje wraz z kolektorem. Pozdrawiam.

https://forum.opel24.com/topic/9920-vectra-c-2003-rok-czy-ma%C5%BCna-wymieni%C4%87-wk%C5%82ad-katalizatora/

kat jest drogi własnie ze względu na wkład,więc czy warto bawić się w wymianę samego wkładu ? bo może się okazać że nie.

• 2 tygodnie później...
Gość Anonymous

A nie lepiej wymienić na uniwersalny katalizator, koszt około 200 zł. Ja wymieniałem katalizator w poprzedniej VB 1.6 16V na uniwersalny, który kosztował mnie jak dobrze pamiętam 180 zł. i chodził bez żadnych zastrzeżeń i chodzi do dzisiaj.Samochód sprzedałem bratu.

Gość brzoza

Witam, posiadam opla vectra c gts 2003 rok 1,8 benzyna, wysiadł mi katalizator, nowy jest strasznie drogi, słyszałem, że można wymienić sam wkład do katalizatora, przeciąć go i włożyć nowy wkład i zespaw

robert2772, zastępujesz go po prostu strumienicą. na każdym serwisie tłumików ci to zrobią. http://moto.allegro.pl/search.php?string=STRUMIENICA+&from_showcat=1&category=18864&country=1

Gość DAROMV6

Ale tu kolega robert2772, ma chyba drugą sondę za katalizatorem i mogą być przekłamania.

Wydaje mi się, że rozwiązanie kolegi darek1, będzie tutaj najlepsze. :lol:

Gość Anonymous

Jak ma zakładać strumienice to lepiej niech wygrzebie wkład z katalizatora i będzie ten sam efekt.Chodzi mi o metaliczny pogłos, który jest bardzo głośny. Nie zapominajmy o sądzie za katalizatorem jak słusznie zauważył kolega DAROMV6.W obu przypadkach będzie źle.