szybciej będziesz stawał się śpiący ponieważ w kabinie będzie mało tlenu a dużo dwutlenku węgla. Nie do końca zgodzę się z tym co pisze arek (z tym obiegiem wewnętrznym). Racją jest że jest on potrzebny by zbić wysoką temp. ale załącza się obieg wewnętrzny tylko zaraz po uruchomieniu silnika w upał (kilkanaście sekund po) lub też gdy są trudności z uzyskaniem zadanej temp (duża różnica temp zadana-temp zmierzona) Jeśli weźmiesz na Lo to klapka przełączy się na obieg wewnętrzny, jeśli ustawisz w upał temp. np. 21'C to przełączy się ona by szybciej ją osiągnąć i zaraz przed osiągnięciem temp zadanej klapka otwiera się. Kabina musi być wentylowana i proces automatycznego zamknięcia nie może trwać długo. Podałem tu analizowany układ bez czujnika jakości powietrza bo akurat tylko jakoś z takimi autami miałem ostatnio do czynienia.
Kolego a czy to sprawdzałeś i widziałeś na własne oczy że ta klapa przełącza się przy tych ustawieniach. BO ja sprawdzałem u siebie i cisza na automacie ani razu się nie przełączyła dopiero manualnie ją mogłem przełączyć