Skocz do zawartości

Znajdź zawartość

Wyświetlanie wyników dla tagów 'czujnik położenia wałka rozrządu' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj przy użyciu nazwy użytkownika

Typ zawartości


Forum

  • forum.opel24.com
    • Informacje i ogłoszenia
    • Na każdy temat
  • Porady oraz dyskusje dotyczące poszczególnych modeli Opla
    • Opel Adam - Forum
    • Opel Agila - Forum
    • Opel Ampera - Forum
    • Opel Antara - Forum
    • Opel Astra - Forum
    • Opel Calibra - Forum
    • Opel Combo - Forum
    • Opel Corsa - Forum
    • Opel Frontera - Forum
    • Opel Insignia - Forum
    • Opel Kadett - Forum
    • Opel Meriva - Forum
    • Opel Mokka - Forum
    • Opel Omega - Forum
    • Opel Signum - Forum
    • Opel Sintra - Forum
    • Opel Tigra - Forum
    • Opel Vectra - Forum
    • Opel Vivaro i Movano - Forum
    • Opel Zafira - Forum
    • Pozostałe modele
  • Motoryzacja - ogólnie
    • Ogólne porady techniczne
    • Sam Naprawiam - Opel, gotowe poradniki napraw
    • Odszkodowania, porady prawne
    • Warsztaty Samochodowe
  • OPEL24 Riders
    • Klubowicze i ich auta
    • Gadżety klubowe
    • Zloty i spoty
  • Porady dla kupujących samochód
    • Poradniki kupującego Opla
    • Zareklamuj swoje usługi na forum

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które...


Data utworzenia

  • Od tej daty

    Do tej daty


Ostatnia aktualizacja

  • Od tej daty

    Do tej daty


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Od tej daty

    Do tej daty


Grupa podstawowa


Lokalizacja


Inna marka


Silnik


Nadwozie

Znaleziono 2 wyniki

  1. Witam : ma problem od jakiegoś czasu z oplem meriva 1,4 z Czujnikiem położenia wałka rozrządu przy opaleniu są wahania obrotów biegu jałowego, spadek mocy silnika nie reaguje na pedał gazu, zapalanie się lampki kontrolnej silnika kod p0340. Objawy : przy odpaleniu po nocy na iłowym biegu samochód zaczyna nie równo pracować spada moc dodając pedał gazu nie reaguje na obroty i to trwa 2 min i wskakuje normalnie później na obroty i silnik ładnie pracuje to wszystko tak się dzieje tylko jak silnik jest zimny . Zrobione Usterki: wymieniłem oryginalny czujnik została wymieniona cała wiązka był sprawdzany sterownik został wymieniony cały rozrząd i nadal jest błąd Czujnik położenia wałka rozrządu czy może ktoś ma na pomysł co to może być Pozdrawiam.
  2. Witajcie, Proszę o pomoc w rozwiązaniu zagadki. Silnik Z16SE - Meriva A. Jak uruchomię auto zimne, wszystko jest ok. Dopiero po nagrzaniu gdy wyłącze/włącze silnik lub czasem nagle na pracującym silniku wyskakuje kontrolka z kluczykiem i rejestruje się P0340. Odcinka przy 3000rpm, brak mocy, czasem zafalują obroty ale nie gaśnie. Nie ma problemu z odpaleniem. Czasem pomaga kilka razy wyłączyć włączyć i na kilka minut kontrolka i objawy znikają. Podmieniłem czujnik - nie pomogło. Czy uważacie że sterownik ECU szlag trafił? Czy może jeszcze coś innego? Problem jest tylko na ciepłym silniku. Pozdrawiam K.
Partnerem serwisu: Fabryka kart plastikowych LiderKarty
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.