Skocz do zawartości

Znajdź zawartość

Wyświetlanie wyników dla tagów 'wyciek płynu hamulcowego' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj przy użyciu nazwy użytkownika

Typ zawartości


Forum

  • forum.opel24.com
    • Informacje i ogłoszenia
    • Na każdy temat
  • Porady oraz dyskusje dotyczące poszczególnych modeli Opla
    • Opel Adam - Forum
    • Opel Agila - Forum
    • Opel Ampera - Forum
    • Opel Antara - Forum
    • Opel Astra - Forum
    • Opel Calibra - Forum
    • Opel Combo - Forum
    • Opel Corsa - Forum
    • Opel Frontera - Forum
    • Opel Insignia - Forum
    • Opel Kadett - Forum
    • Opel Meriva - Forum
    • Opel Mokka - Forum
    • Opel Omega - Forum
    • Opel Signum - Forum
    • Opel Sintra - Forum
    • Opel Tigra - Forum
    • Opel Vectra - Forum
    • Opel Vivaro i Movano - Forum
    • Opel Zafira - Forum
    • Pozostałe modele
  • Motoryzacja - ogólnie
  • OPEL24 Riders
  • Porady dla kupujących samochód

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Od tej daty

    Do tej daty


Ostatnia aktualizacja

  • Od tej daty

    Do tej daty


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Od tej daty

    Do tej daty


Grupa podstawowa


Lokalizacja


Inna marka


Silnik


Nadwozie

Znaleziono 1 wynik

  1. Witajcie. Dzisiaj opisze kolejny problem z jakim się spotkałem przy merivie. Podczas wymiany klocków hamulcowych (na razie z 1 strony) doszło do wycieku płynu hamulcowego. Wciskając tłoczek przy zacisku przednim za pomocą trzonka młotka nie odkręciłem wcześniej korka od zbiorniczka płynu hamulcowego. Po zdemontowaniu klocków przekręciłem kluczyk w stacyjce i odpaliłem silnik wrzucając bieg i dokonując delikatnego przetoczenia rantów tarcz pilnikiem. Podczas tego procesu zauważyłem że zaczyna mi cieknąć jakaś ciecz. Wyłączyłem silnik, powąchałem co to i okazało się że to płyn hamulcowy. Odkręciłem korek zbiorniczka płynu hamulcowego, odciągnąłem z 25 ml płynu i dokonałem próby drogowej. Hamulce łapią ale jest problem z miękkim hamulcem. Podczas deptania po pedale na nieodpalonym silniku wszystko jest OK, podczas jazdy czy przy odpalonym silniku trzeba pod pompować pedał ale przy dłuższym przytrzymaniu takiego podpompowanego pedału i tak będzie miał on tendencje do wpadania ku podłodze. Zrzuciłem podszybie i z zewnątrz nic nie wygląda na zawilgocone ani pompa ani serwo, jednak coś ewidentnie puściło i te ileś tam kropel spada przez taki prostokątny plastik przy ścianie grodziowej (miejsce wytłumienia i taka plastikowa zaślepka ok 4 cm). Jak myślicie co puściło (servo, pompa abs)?
Partnerem serwisu: Fabryka kart plastikowych LiderKarty
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.