daromzer Opublikowano 22 Października Udostępnij Opublikowano 22 Października Pobór oleju min. 1l / 1000 km - obecnie wydaje mi się, że na 800 km. Przebieg 340 tyś km ( moze być więcej bo sprowadzony w okolicy 2012 roku z przebiegiem 100000 km poprzedni właściciel - 7 letnie auto). Olej 5W/40 zmieniłem z 5W/30 żeby sprawdzić czy będzie mniej brał. Auto normalnie pali ważne tylko żeby odczekać aż zgaśnie podgrzewanie świec to wtedy od strzału lub jeśli dwa razy podgrzeje pali od razu. Znajomy co wymieniał mi odmę twierdzi, że to zdrowy motor, że dymiłby przy takim poborze jak szalony a on jak jest ciepły to nie dymi. Jedynie na zimnym silniku zwłaszcza rano trochę spalin na zewnątrz jest. Wymieniłem ostatnio odmę na nową. Jakiś czas temu dałem do sprawdzenia ciśnienie na cylindrach, mechanik stwierdził że jest ok. Kiedyś przy problemie z egr (auto było trochę słabsze zwłaszcza z przyczepą mierzył turbinę też niby ok). Po odpięciu EGR śmiga z pełną mocą. No ręce opadają bo nie wiem czy to już wrak i czekać aż dogoreje i już nie dokładać do niego czy jest szansa go uratować. Wprawdzie służy za auto robocze ale fajnie się nim jeździ jeszcze w wersji Cosmo. Ten mechanik co mierzył ciśnienie twierdzi, że to trochę na pierścieniach będzie brało przez olejowy. Trochę na głowicy i tak że to już koniec tego auta się zbliża wielkimi krokami.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/102248-opel-astra-19-cdti-150-km-bierze-olej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin 83 Opublikowano 22 Października Udostępnij Opublikowano 22 Października 340 plus niewiadomo ile też ładny wynik. A wycieków brak ?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/102248-opel-astra-19-cdti-150-km-bierze-olej/#findComment-812580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi