Skocz do zawartości

Szarpanie przy przyśpieszaniu mułowaty przy ruszaniu ....

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Miałem to samo,po ok. 3 km zaczynał jechać na 3 cylindrach .łampka zaczyna mrugać .zatrzymuję wyłączam silnik ,wyjmuję kluczyk za chwilę odpalam i idzie jakby nigdy nic,tylko lampka świeci się jednostajnie .następnie po któryms odpaleniu gasnie.ćzy masz to samo.

Gość Anonymous

A może miec coś do tego czujnik spalania stukowego??

Dodam, że u mnie ni pali na 1 garze i to na tym samym - pierwszym, nawet po podmienieniu wtryskiwaczy.

Co o tym myślicie??

Każdą opinię rozważę.

Gość Anonymous

takie objawy to mam napewno wiec musi nie palic jeden cylinder :lol: musze zrobic jakas podmianke DIS'a dam znac jesli mi sie uda najprawdopodobniej w czwartek :)

Gość Anonymous

Witam. slawysz, skąd jesteś? Bo ja mogę polecić b dobry warsztat (nie, właściciel to nie moja rodzina). Tyle że on jest na moim zadupowiu.(czyt. olsztyn).

Gość Anonymous

Oła daleko. Ale widziałem u niego wózki na krakowskich blachach więc jakby Twoje mechaniki nie podołali to daj znać.

Gość Anonymous

Jak już zainwestujesz w disa i nie pomoze wlej do paliwa płyn do czyszczenia zaworow igniazd zaworowych.Po nagrzaniu może zawieszać się zawor.Umnie po specyfiku pomogło.

Gość Anonymous

ja mam to samo i wymieniliem przewody, swiece nawet zalozylem drugi aparat zaplonowy i nic :) poza tym jak juz wskoczy na 2 tys obrotow to idzie ale jak chce nagle ruszyc to dusi sie. i bez znaczenia czy cieply czy zimny

Gość Anonymous

Witaj Bartek, przeraza mnie to wymieniasz wyszystko a tu nic .... ja po płynałem z ta pompa paliwa 200 stówy mechanior sie zarzekał ze to to ... a to nie to ... mnie wkurza ogólnie to ze jak go kupowałem to było wszystko ok. tylko nagle zaczał delikatnie szrpac przy jednostajnej jezdzie a teraz po wymianie sondy lambdy to zmieniły sie objawy stracił moc... tylko płacisz wymieniasz i nic ... ale wpiatek mam wizyte u mechaniora zjem go jak bedzie chiał znów odemnie jakas kase niech sie poczuwa do odpowiedzialnosci...

Łezka mi sie kreci w oku jak sobie przypomne moja Mazde 323 F 96" ale zachciało mi sie rodzinnej duzej fury :lol:

podrawiam