wojtekjaroslawiec Opublikowano Czwartek o 21:48 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 21:48 Witam, jestem tutaj nowy i dziękuje za przyjęcie do szanownego grona. Tydzień temu kupiłem zonie Corsę i przez weekend tak lało ze masakra. Chciałem w poniedziałek zmienić dywaniki welurowe na gumowe a z przodu pod dywanikami powódź na całego .Pościągałem progi i odchyliłem dywaniki, woda tam normalnie stała. Wyrwałem z dołu tą gruba wyściółkę z lewej i prawej strony, można bylo to wykręcać tak sie lało. Reszte powycierałem i podniosłem na tyle wykładzinę ze schnie do dziś,z tego co wyczytałem to mogło sie lac przez głośniki w drzwiach lub podszybie, wiec zabrałem się za to.Po rozkręceniu podszybia i wyciagnięciu silniczka wycieraczek okazało sie ze strona od kierowcy była całkowicie zapchana, po drugiej stronie częściowo zapchane, pod wlotem powietrza do środka kabiny jeszcze woda stała z dzieadostwem,na srodku podszybia ta duża dziura wszystko przepuszczała naścinane grodziowa i silnik, silnik był cały mokry i otulina na ścianie grodziowej tez, wyczyściłem całe podszybie, później dziury spływowe przepchane tez, dodatkowo kupiłem masze uszczelniajacą i poprawiłem wszystkie łączenia blach ,wiazke elektryczna co tam gdzie jest linka otwierania maski ,dodatkowo, jeszcze uszczelniłem dołem wlot powietrza. Potem ściągnąłem boczki w drzwiach przednich bo tylko tyle jest i popatrzyłem na głośniki i dobrze siedzą na uszczelkach były idealnie wklejone, ale poprawiłem masa uszczelniającą ,zdziwiło mnie tylko to ze plastikowy boczek lewy i prawy na samym dole miał oznaki piasku takiego klejącego ale tłumaczę sobie to tym ze jeżdżę ja Merivą A 2010 i na progu mam nakleja na dolną uszczelkę z ktora się stykają drzwi i próg i zawsze jest czysty, niestety u zony w corsie nie ma tego, progi zawsze po otwarciu drzwi są brudne. Jutro będę składał wszystko i czekał na porządny deszcz, ewentualnie myjnia 15min. Wiem ze rozpisałem sie bardzo duzo,ale moze dla innych bezie to jakiś poradnik w takim problemie jak my z zona mamy. Bardzo prosimy o podpowiedzi z waszej strony gdzie jeszcze może woda cieknąć, którędy może się przedostawać pod dywaniki z przodu, jesteśmy załamani bo pierwszy raz mamy taki problem, bardzo oczekujemy na pomoc z państwa strony, WIELKIE DZIEKI-Wojtek lat 77 ale lubię być aktywny przy aucie i to może trzyma mnie przy zyciu,serdecznie wszystkich pozdrawiam.   1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/107225-corsa-d-2009r-woda-pod-dywanikiem-kierowcy-i-pasa%C5%BCera/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin 83 Opublikowano Czwartek o 22:31 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 22:31 Chyba większość , o ile nie wszystkie newralgiczne miejsca sam już znalazłeś . Oby to były złe miłego początki . 💪👍 77 piękny wiek. Chylę czoła za włożona pracę .   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/107225-corsa-d-2009r-woda-pod-dywanikiem-kierowcy-i-pasa%C5%BCera/#findComment-823188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek2020 Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu No to zostaje czekać na deszcze i obserwować lub faktycznie lać i obserwować. A co do tej uszczelki od merivy - świetnie przyciąga rdzę czy to na drzwiach czy na karoserii auta - probowałem to ratować ale nie ma sensu, wywaliłem, wyciąłem główki żeby się nie zachaczyć przy wsiadaniu i jest spokój. A tak to zawsze gdzieś tam się jakiś smieć dostanie kaminiopodobny i potem rdza się rodzi. TAk samo na tych główkach na których to było osadzone - niby czyszczone ale dupa blada i problem z podchodzeniem rdzy.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/107225-corsa-d-2009r-woda-pod-dywanikiem-kierowcy-i-pasa%C5%BCera/#findComment-823212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekjaroslawiec Opublikowano 16 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) 3 godziny temu, waldek2020 napisał: Hej, dokładnie jak piszesz, sprawdziłem dziś i faktycznie było parę purchli pod ta uszczelka drzwi, ogólnie nie były widoczne. Zdrapałem wyczyściłem zagruntowałem farbą podkładowa, teraz tylko kupić zaprawkę w kolorze i zamalować. Dziękuje ci bardzo za porade,no i faktycznie czekamy teraz na deszcz. Zamiast tej grubej otuliny pod dywaniki dałem kartony grube i będę sprawdzał po deszczu. Pozdrawiam. Edytowane 16 godzin temu przez wojtekjaroslawiec   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/107225-corsa-d-2009r-woda-pod-dywanikiem-kierowcy-i-pasa%C5%BCera/#findComment-823215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi