Gość arek Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Utry, Zarówno w książkach jak i programach diagnostycznych można znaleźć taka informację dotyczącą odciążenia, jednak osobiście nigdzie (oprócz jednego warsztatu) nie spotkałem z ta praktyka. Co innego z zakołysaniem nadwozia przed pomiarami. W tym jednym warsztacie zalecają siedzieć kierowcy w środku w trakcie dokonywania pomiarów. dokladnie to samo robia u mnie pol baku paliwa i jeden zawsze siedzi w srodku od lat juz do nich z niejednym autem z ojcem zesmy jezdzili robia to naprawde dobrze i tak jak piszesz - zgodnie z ksiazka to w astrze akurat jest przewidziane okolo 70kg takze jak by co to jesz do dobrego warsztatu i niech to sprawdza ale jak piszesze ze zawias masz robionyi objawy byly juz predzej to ja dalej upieramsie przy skrzyni a to podrywanie tego lewego kolawytluamczyl bym tym ez na lewa strone idzie "wiecej" napedu i przez toprawa zostaje   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/10969-skreca-w-prawo-podczas-ruszania/page/3/#findComment-261489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jogi1982 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Może i masz racje z tą skrzynią ale wiesz coś mi sie wydaje że jednak mam coś z zawieszeniem jadę jeszcze na inną stajcie sprawdzić amorki dzisiaj odkryłem jedna rzecz a dokładniej jak sa drążki kierownicze z 1 strony kończą sie końcówkami drążków a z 2 strony są mocowane do kolumny kierowniczej śruba blaszka ,guma z tuleją w środek jedna z gum jest troszkę przetarta tak że drążek dotyka tej blaszki(podkładki) majtałem tym ale nic sie nie rusza pewnie to kosztuje grosze mam 1 pytanie jak to wymienić w "napraw to sam" nic nie piszą o tym dokładniej chodzi mi o to czy jak odkręcę te śruby nic sie nie stanie płyn nie wycieknie ze wspomagania itd   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/10969-skreca-w-prawo-podczas-ruszania/page/3/#findComment-261463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi