realizator2023 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Witam Was. Dostałem za darmo Opla Meriva wersje A z 2006 roku. Jest w gazie. 1. Auto posiada wyświetlacz TID. Dzisiaj skombinowałem z złomu wyświetlacz BID. Podmieniłem i super. fajny, wielki i działa. po chwili pokazał sie komunikat "zapamiętaj wyświetlacz". Zagłębiłem się w temacie i dowiedziałem się, że ople wprowadziły zabezpieczenia PIN. I tu jest teraz chaczyk. Nie mam pinu z mojego aktualnego opla z radia ani wyświetlacza, również nie mam pinu z wyświetlacza zdobycznego. Mam dostęp do numerów VIN obu aut. Jest możliwość jakoś uzyskać, wygenerować kody PIN? 2. Poprzednicy włączyli automatycznie włączanie świateł po odblokowaniu auta. Czy jest możliwość to wyłączyć? 3. Wieczorem przy włączonych światłach gdy przekręcę kierownicą przygasają światła, to samo się dzieje z włączonym wentylatorem nawiewu, osłabia gdy przekręcę kierownicą. Mam wspomaganie elektryczne. Zauważyłem również, że przy niskich obrotach silnika, kierownica pracuje jak silnik krokowy. Co może być przyczyną? Ładowanie jest w normie, 14.2 V. Dzięki za pomoc a jeśli coś źle gdzieś napisałem to sorki. Jestem tu nowy. Przekopałem również forum w poszukiwaniu moich dolegliwości.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/110607-meriva-a-wymiana-wy%C5%9Bwietlacza/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin 83 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Pin możesz wyciągnąć , gdzieś na stronie jest to opisane w wielu wątkach . Światła też do ogarnięcia programowo . A co do wspomagania trzeba by sprawdzić czy to nie początek jej agonii . Na początek styki i złącza . Jest sporo tematów o tych maglownicach   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/110607-meriva-a-wymiana-wy%C5%9Bwietlacza/#findComment-829050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi