Marioopel Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Cześć wszystkim mam problem z moją zafira b Z18xer 1.4 140 km mianowicie wyskoczył błąd p0014 więc od kupna auta nie robiłem rozrządu i myślę że przyszedł na to czas zamówiłem rozrząd plus nowe koła ssące i wydechowe nowe elektrozawory wyregulowałem szklanki na wydechu bo były trochę nie w tolerancji. Błąd został więc szedłem dalej . Wymieniłem zaworek za alternatorem przeczyściłem kanały olejowe kompresorem miskę olejową i te sitko wszystko wymyte nowy olej lecz błąd dalej został . Rozrząd sprawdzany na 4 różnych blokadach wszystko się zgadza a błąd nie chce odejść … ma ktos jeszcze jakiś pomysł ? W op com wałki mają wartości 100/120 a po chwili wskakują na 120/140 i błąd   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/111194-zmienne-fazy-rozrz%C4%85du-z18xer/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi