struus94 Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu Cześć, odkąd zakupiłem Mokke (6 miesięcy) nie wyświetla mi temperatury zewnętrznej, lub czasem pokazuje -40 stopni. Został wymieniony czujnik, nic to nie zmieniło. Dodatkowo nie działa start stop, w testerze diagnostycznym przy temperaturze płynu chłodzącego ponad 90 stopni wskazówka nigdy nie dochodzi na desce do 90 stopni. Ostatnio okazało się, że przy wtyczce "J1" sterownika silnika jest taka "wcinka" - prowadzi ona do wnętrza samochodu, nie mogę zlokalizować kto i po co to zamontował - dołączył te przewody, oryginalne są ucięte, ktoś ich nawet nie zabezpieczył. Spotkaliście się z podobną modyfikacją? Problem były rozwiązany gdybym miał schemat elektryczny. Silnik 1.4 Turbo 140 km, skrzynia manualna, 2015 rok. Poniżej poglądowe zdjęcia. Adam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/111244-temperatura/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi