rudy91003 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Witam. Mam Merivę b 2011r 1.4 100km. Samochód jest bardzo słaby w dolnym zakresie obrotów. Fabrycznie powinien rozpędzać się do 100 w 14sekund u mnie to 19 sekund. Rozrząd wymieniony, katalizator nowy, wydech sprawdzony, kompresja sprawdzona, czujniki maf map sprawdzone, lewego powietrza chyba nie dostaje bo obroty nie falują. Jeździ tak samo źle na LPG i na benzynie więc układ paliwowy też chyba ok. Był u dwóch mechaników i każdy stwierdził że parametry na komputerze są ok. Mam teraz pomysl że to może wina klap wirowych. Gruszka pracuje ale może w środku są wyciągnięte przez poprzedniego własciciela. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tymi klapami? Czy możliwe że przez brak tych klap samochód osłabl w dolnym zakresie obrotów.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/111296-brak-mocy-meriva-b-100km/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi