Kvbcio Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Witam, mam problem z centralnym zamkiem w Oplu Vectra C kombi 2005 (polift). Z pilota wszystkie drzwi normalnie się otwierają, ale przy zamykaniu reagują tylko drzwi kierowcy. Pozostałe drzwi (pasażera i tylne) nie zamykają się z pilota. Podczas jazdy również nie działa automatyczne ryglowanie pozostałych drzwi. Drzwi można normalnie zamknąć ręcznie i później otworzyć z pilota. Przy próbie zamknięcia słychać dzwięk kliknięcia pracy zamków ale to nie jest ten dzwiek co powinien. Sprawdzałem przelotkę drzwi kierowcy i zauważyłem pękniętą izolację na jednym z grubych czerwonych przewodów( przewód nie był przerwany czy nadłamany) Nie wiem jednak, czy to może być przyczyną. Czy ktoś miał podobny przypadek? Gdzie najlepiej szukać usterki – wiązka w drzwiach, moduł komfortu/BCM, czy może same zamki?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/111331-problem-z-centralnym-zamkiem-opel-vectra-c/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi