Skocz do zawartości

Sprawmy, aby nasze astry nie trzeszczały, nie skrzypiały...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

A mi zaczynać coś trzeszczeć i pukać jak pochodzi klima. Przy hamowaniu i ruszaniu kierownicą słychać trzeszczenie, chyba gdzieś z okolic kół. Co to może być?

Gość Anonymous

A ja sie przypominam z pytaniem ,czy ktos czasem nie zna sposobu na wyeliminowanie skrzypienia rolety w astrze g kombi? Z gory dzieki!

masz taka skladana jak w F??

ja w te prowadnice nakapalem troszke oleju i przez ruzsanie w jednai wdruga sie to rozprowadzily i teraz przy wyciaganiu badz skladaniu juz nie piszczy

tylko nie przesadz z tym olejem

Gość Anonymous

masz taka skladana jak w F??

ja w te prowadnice nakapalem troszke oleju i przez ruzsanie w jednai wdruga sie to rozprowadzily i teraz przy wyciaganiu badz skladaniu juz nie piszczy

tylko nie przesadz z tym olejem

Dzieki! Tak, tez jest rozciagana jak w F. Sprobuje z tym olejem, choc u mnie trzeszczy niemilosiernie na dziurach w czasie jazdy a przy skladaniu i rozciaganiu jest ok.

Gość adrianopelek

Wykręciłem troche te odbojniki klapy i jak narazie nic nie stuka .

Na początku wykręciłem je za bardzo i po zamknięciu klapa ''odstawała'';p

Ale teraz jest ok:)

Gość Anonymous

witam w mojej f-ce jest kilka takich miejsc z dziwnymi dzwiekami np na niskich obrotach jak szarpie autem lub przy ruszaniu to cos piszczy w rytm bujania co to moze byc nastepne dochodzi z drzwi kierowcy jak otworze szybe na ful to slychac nadziurach jakies stuki i jeszcze jedno miejsce gzies stylu podejzewam tylna polke bagaznika tam gdzie sa mocowania dolne polki gzie sie ja wsuwa czy tam nie powinno byc jakichs gumek bo ona lata jak stara pi...

Adrianopelek - jak trzeszczy Ci górna część deski rozdzielczej to zapewne jest to listwa od nawiewu po oknem :) . Należy ją wyjąć i zamontować z powrotem, albo z małą warstwą silikonu na zaczepach albo kleju.

Gdzieś tutaj na forum o tym czytałem, ale nie pamiętam gdzie :( .

A ja powiem że nie koniecznie. Tez tak myślałem bo mam ten sam problem ale nawet wyjecie listwy nie pomogło pomimo ze wydawało się, że to ona odpowiada za niedogodności.

Mam też problem z drzwiami pasażera w których coś trzeszczy, (gdzieś jakby okolice lusterka), a jak ktoś wsiądzie i oprze się o podłokietnik to jeszcze on dołącza do "orkiestry". Nie raz jak jadę to krew mnie już zalewa bo nienawidzę gdy cokolwiek rzęzi trzeszczy itd. Wolno jeżdżę po nierównych drogach żeby Asi nie rozklepać a tu i tak...

• 4 tygodnie później...

Michael - A ja powiem że nie koniecznie. Tez tak myślałem bo mam ten sam problem ale nawet wyjecie listwy nie pomogło pomimo ze wydawało się, że to ona odpowiada za niedogodności.

Jestem Ciekaw czy znalaześ przyczyne tego trzeszczenia.

Bo ja mam identyczny problem tylko że mi słychać przy dużych orotach silnika.

Proszę o wiadomość.

Gość adrianopelek

Cytat:

Michael - A ja powiem że nie koniecznie. Tez tak myślałem bo mam ten sam problem ale nawet wyjecie listwy nie pomogło pomimo ze wydawało się, że to ona odpowiada za niedogodności.

Jestem Ciekaw czy znalaześ przyczyne tego trzeszczenia.

Bo ja mam identyczny problem tylko że mi słychać przy dużych orotach silnika.

Proszę o wiadomość.

A ja powiem tak . Dzisiaj jechałem na miejscu pasażera i gdy "włożyłem" nogę pod spodnią częsc deski rozdzielczej to skrzypienie ustało . Po zdjęciu nogi znowu trzeszczy . :wino: