Skocz do zawartości

Sprawmy, aby nasze astry nie trzeszczały, nie skrzypiały...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Witam wszystkich,

mam dziwny problem (Astra H). Czasem przy jeździe po nierównościach coś stuknie w prawych, przednich drzwiach. Dźwięk, wydaje się, słychać z wnętrza drzwi. Możecie coś poradzić. Dzięki

Gość gomezzz1

no to musisz kolegopazdek, zdjąć tapicerkę z drzwi i zobaczyć czy nic się nie poluzowało...trudno tak na odległość stwierdzić konkretnie co to może być...tymbardziej, że nie jesteś pewien czy to aby na pewno z drzwi

Gość andrzej_m55

czasem jest tak że tapicerka jest luźna przyciśnij ręką jeśli to jest to wówczas podklej taśmą z gąbki jeśli nie to tak jak radzi gomezzz1,

Gość Anonymous

Ja mam inny problem (drażni jak cholera)a mianowicie trzeszczącego fotela (kierowcy)próbuję zlokalizować skąd te skrzypienia pochodzą mam wrażenie ze zewsząd jak to usunąć;) czy do tapicera z tym iść?

• 4 tygodnie później...
Gość Anonymous

No to powiedzcie mi co zrobić by nie trzeszczały gumy pod sprężynami kolumn mc.p. podczas przejeżdżania leżących policjantów? astra g. P.S. podczas niskich temp. nasilają się trzaski.

No to powiedzcie mi co zrobić by nie trzeszczały gumy pod sprężynami kolumn mc.p. podczas przejeżdżania leżących policjantów? astra g. P.S. podczas niskich temp. nasilają się trzaski.

wd 40 na poczatek psiknac na gumy i masz cisze.

po umyciu samochodu podczas otwierania szyby od strony pasażera wydobywał się dziwny pisk. Jak samochód wysechł problemu nie ma. Można coś z tym zrobić?

nie no takie pytania? to szukanie sztucznych problemow. poprostu woda lub nawet ziarenka piasku na gumowej uszczelce ,miedzy szyba a guma.

[ Dodano: Nie Sty 04, 2009 00:40 ]

to na jakieś 100-200 km a co dalej?

ja bym wszedl pod auto i wysmarowal delikatnie tawotem,bo wiem ze to moze byc meczace.

Gość lord_wiader

To napewno gumki? Może sprężyna jest źle założona i się obraca.

Gość Anonymous

Mnie strasznie wkurza zagłówek. Nie wiem jak jest samochód na wolnych obrotach to zagłówek wydaje dźwięk jak grzechotka. Normalnie masakra próbowałem coś z tym zrobić ale nic. Chyba pojadę na szrot i kupie z jakiegoś rozbitego zagłówek.