Gość Anonymous Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 W moim Olku też coś się tłukło w bagażniku - po miesiącu poszukiwań ZNALAZŁEM !:piwo:! i wiecie co to było ? Na klapie bagażnika jest wyłącznik oświetlenia i gdy klapa się lekko ruszała na wybojach lub na kostce - to trzpień w środku się lekko wysuwał i czasem stukał o ściankę tulejki w której jest - nasmarowałem silikonem i jak na razie spoko. Ale jeszcze skorzystam z podpowiedzi odnośnie regulacji zderzaków gumowych. Pozdrawiam i niech brak skrzypień i trzasków będzie z Wami !   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/12116-sprawmy-aby-nasze-astry-nie-trzeszcza%C5%82y-nie-skrzypia%C5%82y/page/5/#findComment-207656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość guniak Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 U mnie zaczęły skrzypieć wcieraczki>myślałem że to gumy więc wymieniłem.Ale dalej skkrzypią, gdy podniose ramię do góry lub docisnę wycieraczkę nie skrzypią.Co zrobić?Jak najłatwiej dostać się do mechanizmu ,może to on skrzypi. Pomogła ponowna wymiana wycieraczek ale tych bez metalowych ramion tylko same gumowe wyciory   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/12116-sprawmy-aby-nasze-astry-nie-trzeszcza%C5%82y-nie-skrzypia%C5%82y/page/5/#findComment-200687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OKO50 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Ja mam inny problem (drażni jak cholera)a mianowicie trzeszczącego fotela (kierowcy)próbuję zlokalizować skąd te skrzypienia pochodzą mam wrażenie ze zewsząd jak to usunąć czy do tapicera z tym iść?U mnie było podobnie, lałem WD40 i nic. Z czystego przypadku obniżyłem fotel i cisza. Nie wiem czy to na tym mechanizmie podnoszącym fotel czy gdzieś indziej, ważne że działa - spróbuj   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/12116-sprawmy-aby-nasze-astry-nie-trzeszcza%C5%82y-nie-skrzypia%C5%82y/page/5/#findComment-171451 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Witam. POstanowiłem podzielic sie z uzytkownikami forum moim problemem i jego ROZWIAZANIEM bo nie raz tu tez znalazłem pomoc wiec moze komus pomoge. Moja Astra strasznie piszczala gdy sie rozgrzała przy zmianie biegów z 2 na 3 np albo podczas jakis wiekszych dziur i zawsze gdy gasiłem rozgrzany silnik tez było to słychac i powiem szczerze bardzo mnie to juz wkórzało. Problemem jak sie okazało był uszczelniacz pomiedzy kolektorem wydechowym a wydechem, taki metalowy okrągły za który zaplaciłem 10 zł i problem znikł jak ręką odjął a mechanicy mi tu obstawiali poduszki silnika i takie tam Pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/12116-sprawmy-aby-nasze-astry-nie-trzeszcza%C5%82y-nie-skrzypia%C5%82y/page/5/#findComment-166751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Witam serdecznie, to i ja się podepnę, bo u mnie coś ostatnio coraz więcej rzeczy trzeszczy (Astra H) 1. Dziś pojawiło się dziwne trzeszczenie dobiegające gdzieś z przodu, chyba bliżej lewej strony. Słyszalne najbardziej jak silnik nieco się rozgrzeje i jak jadę wolno (20-30 km/h) i najlepiej na luzie - słyszalne także na w miarę równej nawierzchni (nawet chyba bardziej niż na wybojach). Jakbym miał porównać ten odgłos do czegoś, to spokojnie mógłbym powiedzieć, że to coś jakby stary tapczan, ze starymi sprężynami, po którym się skacze . Denerwuje mnie to, bo auto ma 3 lata, a czuję się jakbym jechał '20-latkiem' - jeden znajomy stwierdził, że to może być wina różnych gumowych elementów (np. w układzie zawieszenia) obcierających o metalowe części, które pod wpływem wyżej temp. zmieniają objętość i wtedy coś tam trzeszczy..no ale kurczę.. auto w tym wieku i już takie defekty? 2. Pedał sprzęgła..również jak jest gorąco, gdy pomału popuszczam sprzęgło..trzeszczy (tym razem coś jakby otwierane stare drzwi - tu mechaniek (inny już) też się wypowiedział, że jest tam jakiś metalowy czpień, który pracuje w gumowej osłonie, która pod wpływem temp. odkształca się i powoduje ten "skrzek" 3. cykanie - tym razem - w kierownicy, przy skręcie w lewo - tu podobno wina leży po stronie taśmy od poduszki, która rzekomo jest dość sztywna i chropowata. Jak ułoży się gdzieś przy plastiku, to podczas skrętu zahaczy o niego i 'cyknie' 3-4 razy. Mimo to szukam potwierdzenia tej teorii. Na razie tyle trzeszczenia i cykania..jeśli macie jakieś sugestie co do w/w punktów - zwłaszcza pkt.1, bo najbardziej "groźnie" wygląda - będę wdzięczny. Pozdrawiam!   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/12116-sprawmy-aby-nasze-astry-nie-trzeszcza%C5%82y-nie-skrzypia%C5%82y/page/5/#findComment-143709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi