Skocz do zawartości

Problem z instalacją gazową Astra II Twinport LPG LandiRenzo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

8 miesięcy temu zainstalowałem w samochodzie Astra II Twinport gaz LPG LandiRenzo. Od około 3 miesięcy przy zmianie biegów i dodawaniu gazu słychać ,,buczenie". Czy u kogoś dzieje się podobnie? Jaka może być tego przyczyna? Bardzo prosze o odpowiedź. Dodam, że na paliwie jeździ bez zakłóceń.

Z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam.

https://forum.opel24.com/topic/12846-problem-z-instalacj%C4%85-gazow%C4%85-astra-ii-twinport-lpg-landirenzo/

A napisz jeszcze raz czy to buczenie czy takie bzyczenie.Umnie przy obrotach około 3000 i około zanim z 3 zredukuje na 4 to słychac takie bzzzzzzzzzzz i o to pytałem tych z landirenzo to ma tak być.A nie wiem czemu-pewno te wtryski bzyczą bo idą na maxie a wiadomo że są głośniejsze od tych benzynowych.

Przy dodaniu gazu prawdopodobnie do roboty zabiera się parownik. Musi on przecież dostarczyć większej ilości fazy gazowej i to w trybie pilnym http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/laugh.gif

Ja w takiej astrze mam inna instalcje tzn przelacznik i cnetralka jest firmy agis i tam nic niebzyczy.Przy zalaczeniu na gaz slychac jak stukaja wtryski gazu i tyle, za to u mnie na gazie na jalowym lekko buja obrotami ma ktos tak??

• 3 miesiące temu...
Gość Anonymous

u nie to był reduktor, wył przy dodawaniu gazu

pózniej się okazało,że był walnięty

[ Dodano: Sro Sty 07, 2009 21:53 ]

u mnie też buja na wolnych obrotach i to tak,że potrafi zgasnąc

dodam,że dzieje się tak po wymianie reduktora o czym pisałem wcześniej

do tej pory nie wyleczyłem sie z tego bujania porazka

• 8 miesięcy temu...
misci, Mam problem z Agilą. Rocznik 2003 ponad 90 tys przebiegu. Instalacja gazowa załozona po roku użytkowania. Problem polega na tym, że gdy odpalam ją na zimnym silniku to jakoś dziwnie szarpie silnik po czym gaśnie. Trzeba dodawać dużo gazu żeby nie zgasł. Samochodem tym jeździ moja mama. Nie wiem na czym polega ten problem. Proszę o pomoc, z góry dziękuje.