Skocz do zawartości

Zużycie paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

podjechac na kompa (nie koniecznie ASO) i sprawdzic jakie sa kody bledow

nikt ci nie karze tego tam od razu naprawiac

ale jak bedziesz wiedzial czego sie czepic to tez wspolnymi silamy dojdziemy do tego po kodzie usterki i przy naprawianiu tego moze bedziemy ci w stanie pomoc - wtedy raczej nie odeslemy cie do ASO

https://forum.opel24.com/topic/13695-zu%C5%BCycie-paliwa/page/2/#findComment-236869

mowiac o spalaniu - a dokladnie o pokazywaniu spalania chwilowego/sredniego - czy jest mozliwosc jakiejs regulacji tego spalania ktore jest pokazywane na kompie?

nie mowie i rzeczywistym spalaniu, ale roznicy pomiedzy rzeczywistym spalaniem a pokazywanym przez kompa...

Jeśli chodzi o spalanie to nie wiem jak jest z chwilowym.Wiadomo że chwila może trwać 60 sek lub 5 godz.U mnie po wyzerowaniu licznika śr.spalania i zatankowaniu do pełna,wyjeżdżenia go prawie do "sucha" i ponownemu zatankowaniu do pełna jest zgodna do +/-0,1L(rozbieżność chyba do przyjęcia).Oczywiście jest to oparte po wyliczeniu ile kilometrów zostało zrobione na zatankowanym paliwie.Co ważne-informacja od kompa też jest dość precyzyjna co do ilości zrobienia na pozostałej końcówce paliwa. Kilkakrotnie zostało to powtórzone i wyliczone i zawsze jest ta zgodność.Jeśli chodzi o moją zafirkę to jestem b. zadowolony z odczytu kompa i spalania/pozostałych kilometrów do zatankowania.

Pozdrawiam!

https://forum.opel24.com/topic/13695-zu%C5%BCycie-paliwa/page/2/#findComment-236708

Co ważne-informacja od kompa też jest dość precyzyjna co do ilości zrobienia na pozostałej końcówce paliwa. Kilkakrotnie zostało to powtórzone i wyliczone i zawsze jest ta zgodność.

Czy mozna prosic o informacje, ile pozostaje w baku paliwa:

- kiedy kontrolka zaczyna swiecic

- oraz kiedy mruga ostrzegawczo

Pozdrawiam

https://forum.opel24.com/topic/13695-zu%C5%BCycie-paliwa/page/2/#findComment-235373

mowiac o spalaniu - a dokladnie o pokazywaniu spalania chwilowego/sredniego - czy jest mozliwosc jakiejs regulacji tego spalania ktore jest pokazywane na kompie?

nie mowie i rzeczywistym spalaniu, ale roznicy pomiedzy rzeczywistym spalaniem a pokazywanym przez kompa...

Jeśli chodzi o spalanie to nie wiem jak jest z chwilowym.Wiadomo że chwila może trwać 60 sek lub 5 godz.U mnie po wyzerowaniu licznika śr.spalania i zatankowaniu do pełna,wyjeżdżenia go prawie do "sucha" i ponownemu zatankowaniu do pełna jest zgodna do +/-0,1L(rozbieżność chyba do przyjęcia).Oczywiście jest to oparte po wyliczeniu ile kilometrów zostało zrobione na zatankowanym paliwie.Co ważne-informacja od kompa też jest dość precyzyjna co do ilości zrobienia na pozostałej końcówce paliwa. Kilkakrotnie zostało to powtórzone i wyliczone i zawsze jest ta zgodność.Jeśli chodzi o moją zafirkę to jestem b. zadowolony z odczytu kompa i spalania/pozostałych kilometrów do zatankowania.

Pozdrawiam!

pytam sie bo wiem z mondeo wskazania komputera moga przeklamywac o litr i wiecej... ale jest funkcja przy kompie pokladowym ktora pozwala to korygowac...

https://forum.opel24.com/topic/13695-zu%C5%BCycie-paliwa/page/2/#findComment-235295