Gość Anonymous Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Witam, Mam maly problem z moja Vikusia. Jakis miesiac temu zaswiecila mi sie kontrolka z kluczem francuskim, co ona oznacza dokladnie ? Doczytalem sie na forum ze auto moze wiecej palic czy słabnac. Posiadam 1,9 TDCI 150 KM i nie zauwazylem zadnej roznicy w jezdzie, auto pali tyle samo. Co moze byc przyczyna tego bledu ? Oraz wyswietla mi sie tez informacja o zurzytych okladzinach hamulcy, ale ... w instrukcji pisze ze kontrokla na liczniku informuje nas o okladzinach PRZEDNICH, natomiast mialem zurzyte okladziny w tylnich kołach i je wymienilem. Niestety kontrolka nadal swieci. Czego to wina ? Czy po wymianie klocków trzeba skasowac błędy tak jak w innych samochodach ? czy powinna zgasnac sama ta kontrolka ? Dodam ze przednie klocki moze maja 50% okladziny w stosunku do nowych. Pozdrawiam !   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/13800-co-oznacza-kontrolka-klucza-oraz-ok%C5%82adzin-hamulca/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gawlak Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 o kontrolce auta z kluczem jest od groma tematow instrukcje zassij z neta moze byc powazna usterka moze byc chwilowy blad podlacz pod komputer diagnostyczny to sie dowiesz co to czujniki hamulcow sa tylko na przod zmieniasz przednie klocki zmieniasz czujniki za jednym razem klocki maga byc dobre ale ulegl uszkodzeniu czujnik wtedy tez kontrolka sie wyswietla o jednym i o drugim jest juz sporo na forum na nastepny raz zacznij od szukania a pozniej pisz   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/13800-co-oznacza-kontrolka-klucza-oraz-ok%C5%82adzin-hamulca/#findComment-236424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Witam, Mam maly problem z moja Vikusia. Jakis miesiac temu zaswiecila mi sie kontrolka z kluczem francuskim, co ona oznacza dokladnie ? Doczytalem sie na forum ze auto moze wiecej palic czy słabnac. Posiadam 1,9 TDCI 150 KM i nie zauwazylem zadnej roznicy w jezdzie, auto pali tyle samo. Co moze byc przyczyna tego bledu ? Oraz wyswietla mi sie tez informacja o zurzytych okladzinach hamulcy, ale ... w instrukcji pisze ze kontrokla na liczniku informuje nas o okladzinach PRZEDNICH, natomiast mialem zurzyte okladziny w tylnich kołach i je wymienilem. Niestety kontrolka nadal swieci. Czego to wina ? Czy po wymianie klocków trzeba skasowac błędy tak jak w innych samochodach ? czy powinna zgasnac sama ta kontrolka ? Dodam ze przednie klocki moze maja 50% okladziny w stosunku do nowych. Pozdrawiam ! Jesli chodzi o kontrolke z kluczem to w opcjii 1.9cdti to albo woda w filtrze paliwa , albo immobilizer . Proponuje zapalic auto zapasowym kluczykiem moze to pomoc u mnie przynajmniej tak bylo jesli nie to wymienic filtr paliwa ale i tak w deszczowe dni bedzie sie to zapalac. Nie wiem jednak czy tak kontrolka pali cie sie caly czas czy tylko przy zapalaniu jesli tylko przy zapalaniu to mozesz to zignorowac jeli oczywiscie nie masz zadnych nieporzadanych usterek jak pali sie ciagle to tak jak pisalem wyzej .   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/13800-co-oznacza-kontrolka-klucza-oraz-ok%C5%82adzin-hamulca/#findComment-221939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gawlak Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Jesli chodzi o kontrolke z kluczem to w opcjii 1.9cdti to albo woda w filtrze paliwa , albo immobilizera widziales liste kodow i co one oznaczaja ?? chyba nie   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/13800-co-oznacza-kontrolka-klucza-oraz-ok%C5%82adzin-hamulca/#findComment-221930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi