Skocz do zawartości

Czy Ktoś używał juz spray'u do kół (zamiast koła zapasowego)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Interesuje mnie jak sprawuje się spray do kół (nie chodzi o ten do czyszczenia opon tylko ten

który pomaga dojechać do wulkanizatora ;]) ??

Czy warto w to inwestować ??

W moim przypadku kiedy pół bagażnika zajmuje mi koło zapasowe, byłoby to najlepszym rozwiązaniem.

awaryjnie mozna to miec w aucie jak zlapiesz dwa kapcie na raz

wiem ze wulkanizatorzy przeklinaja te spraye do latania dziur

doczyscic pozniej opone po tym to tragedia

Po prostu jak każdy wynalazek ma swoje wady i zalety..... ja woże to i to. Bo nigdy nie wiadomo co człowieka spotka na drodze.

• 5 miesięcy temu...

ja jezdze duzo po swoim miescie 90% wiec woze sam spray bo jak cos to zadzwoni edo domku i mi podrzuca zapasa, ale jak jade gdzies na 3 dni czy daleko wrzucam zapas do bagaznika

jezeli chodzi o sam dojazd - kilkadziesiat kilometroów - to tak ale na dluzsza mete nie pojedziesz

a co do przeklinania przez wulkanizatorow to inna sprawa ;)

ja od wielu lat wożę mały kompresor i uważam, że jest to wyjście dla tych co nie chcą wozić kół zapasowych, 2 razy uratował mnie i mogłem dojechać do wulkanizatorów, pomogłem również paru innym kierowcą, koszt jego nie jest duży, zatem po co utrudniać życie wulkanizatorom.

W moim przypadku kiedy pół bagażnika zajmuje mi koło zapasowe, byłoby to najlepszym rozwiązaniem.

Nie lepiej kupić dojazdówkę i w pionie ją przypiąć pasami lub gumami? Sam tak mam i na zajęte miejsce nie narzekam (chcesz to wrzucę fotę), a koło zawsze jest, a co do sprayów to jakoś mi się to nie widzi chodź nigdy nie miałem.