Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem ze światłami i komunikatem na komputerze, przedstawię po kródce sprawę:

Posiadam vectrę jak w opisie, użyłem już szukajki i są trzy tematy ale opisujące vectry c.

Mój problem polega na:

Na komputerze pojawił mi się komunikat(Farlicht Rucklicht), co oznacza światła mijania,tylne światła pozycyjne, sprawdziłem bezpieczniki są w porządku, sprawdziłem żarówki z tylu świecą wszystkie oprócz cofania(przypuszczam że jest padnięty czujnik świateł cofania w skrzyni,przewody od czujnika są w porządku).

Pytanie moje brzmi:

Czy jeżeli się pojawi komunikat (Farlicht Ruclicht ), dotyczy też świateł cofania?, bo tylko te żarówki przypomnę mi nie świecą.

Dzięki za dopiskę wszystkim zainteresowanym.

https://forum.opel24.com/topic/15939-problem-ze-%C5%9Bwiat%C5%82ami-i-komunikatem-na-komputerze-pok%C5%82adowym/

co do wstecznego to czujnik w skrzyni tylko i wylacznie

a co do komunikatu to jest tylko od zarowek pozycyjnych

sedan i 5 drzwiowa vectra B maja po 2 zarowki na strone

czyli razem 4 sztuki

Witam

Wymieniłem już czujnik wstecznego i światełka działają, natomiast świeci mi się komunikat Światła mijania i tylne światła pozycyjne .

Czy jak wymienię żarówki na nowe czy ten komunikat sam zniknie czy muszę go na kompie kasować?

Dzięki za odpiskę wszystkim zainteresowanym :spoko:

a moim zdaneimto masz jakis probelm z masa

sama wymiana zarowek nic tu nie da

przeczysc styki i kostki

bomoze zarowka swieci tylko komp z powodu tego ze nie ma dobrej masy daje taki komunikat

Jak przyjadę z trasy to jeszcze raz sprawdzę te żarówki bo jutro mam jechać do Środy Śląskiej, i za dużo czasu nie będę miał,ale myślę że obrócę raz dwa i około 13 będę już w domu to posprawdzam i napiszę jakie co jest.

Dzięki bardzo za odpowiedzi :spoko:

Gość Anonymous

Witam a jezeli chodzi o komunikat to jak sie juz z tym

uporasz to komunikat sam zniknie akurat do tego

nie trzeba tech-a :P

Witam ponownie.

Wczoraj zabrałem do domu płytki drukowane z tyłu wraz z żarówkami i co się okazało po ponownym dokładnym przyjrzeniu się wszystkim żarówkom z osobna stwierdziłem ponad wszelką wątpliwość że dwie z nich są przepalone czego za chorobę wcześniej nie zauważyłem, a świeciły tylko dla tego że druciki w środku lekko się dotykały.

Kupiłem w sklepie motoryzacyjnym odrazu dwa komplety potrzebnych mi żarówek zapłaciłem za nie 15 zeta i wymieniłem wszystkie na nowe i po kłopocie,tak jak kolega karlos 1 napisał komunikat zniknął po wymianie żarówek, no i rację miał także Gawlak ale zmyliły mnie te lekko dotykające się żarniki co powodowało świecenie żarówek.

Jeszcze raz dzięki koledzy za pomoc w potrzebie, a także za zainteresowanie moim problemem. pozdrowienia dla wszystkich oplowców ;)

• 6 miesięcy temu...
Gość Anonymous

witam.mam pytanko.posiadam kadetta i jak wrzucam wsteczny to raz sie swieci a raz nie tylne swiatlo cofania.jak poruszam dzwignia zmiany biegow to sie zaswieci.zima myslalem ze olkej gesty i dlatego niezalancza,ale teraz cieplo i nadal tosamo.co to mozebyc wie ktos?????:beer:?:beer:??