Gość Anonymous Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Witam wszystkich, Od niedawna moj ojciec posiada frontere 2.2dti,sprawa jest troche skomplikowana poniewaz przy zakupie poszedl na male ryzyko i kupil autko ktore nieodpala,z mysla ze moze jest tylko zapowietrzone.Po przywiezieniu auta do domu zaczelismy procedury zgodnie z instrukcjami ktore znalezlismy na forach zwiazanych z oplem. Odpowietrzanie niedawalo zadnych efektow,tylko po dluzszym kreceniu zapalala sie kontrolka check engine ,wiec autko poszlo pod kompa i okazalo sie ze sterownik na pompie wtryskowej jest padniety.Wiec wyjolem ten sterownik,znalazlem na allegro firme ktora naprawia te sterowniki i oddalem do naprawy.No i teraz sprawa znowu w zwiazku z wyjasnieniem sie zaciemnila.Zakladam sterownik,odpowietrzam,przekrecam kluczyk a tam check engine sie zaswieca i niegasnie a silnik dalej niepali,wiec robie to jeszcze raz poniewaz posiadam dwa sterowniki po regeneracji wkladam drugi i dalej to samo. Niewiem jakie ma byc cisnienie na przewodach do wtryskow,ale jak po odkreclem rurki z wtryskow i krece rozrusznikiem to widac ze pompa rozdziela prawidlowo i tryska ropa na jakies 1.5cm kolejno ze zgodnoscia zaplonu. Panowie moze jakies pomysly za wszystkie podpowiedzi z gory dzieki.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/17936-check-engine-sterownik-pompy-22-dti-nieodpala/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 witam musisz kolego podłączyc kompa i wyjdzie co jest nie tak ja podpiąłem i wyszło że czujnik predkosci pompy jest uszkodzony kupiłem czujnik predkości wału korbowego jak wymienie to napisze co wyszło pozdrawiam jarek   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/17936-check-engine-sterownik-pompy-22-dti-nieodpala/#findComment-143243 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi