Gość Anonymous Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Witam wszystkich forumowiczów i od razu proszę o pomoc. Mam taki sam problem, jak kolega "zafirowany", a mianowicie przy 130 km/h, tj. ok. 3100 obr./min zapala się nagle check engine i silnik zamula i już nie jest, taki jak wcześniej - do 3000 obrotów/min. Po podłączeniu samochodu do komputera w serwisie okazało się, ze to zawór ERG, ale wizyta u znajomego mechanika wykluczyła uszkodzenia tej części, gdyż stwierdził on, ze zawór jest całkowicie sprawny. Nie chce znowu jechać do serwisu, być za to skasowanym i nic nie uzyskać ( samochód nadal uszkodzony). Wolę już kupić sam program, kabelek i móc podłączać komputer sam, kiedy chcę. Czy ktoś z forumowiczów ma pomysł na rozwiązanie mojego problemu lub namiary na program do Zafiry? Proszę o szybką pomoc. witaj - ja mialem dokladnie takie samie objawy kiedys...... zmienilem przeplywomierz i wszystko wrocilo do normy, .... ale EGR tez wymienialem ,, pozniej.. zczytalem bledy jekie komputer zapamietal , i w/g kodow wyszlo ze przeplywomierz uszkodzony i EGR , tez cos tam szwankowal. od tamtej pory jest ok. ale ostatnio troszke inne klopoty byly , ale to juz elektrozaworem od turbo, wymienilem i jest ok.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/18055-dziwne-zjawisko-zmulenie-przy-130h-i-check-engine/page/2/#findComment-189831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi