Gość Anonymous Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Witam Wszystkich. Mam do Was pytanie takie jak w temacie co lepsze- wymiana czy remont silnika w Tigrze? Niedawno ją kupiłam i okazało się,że silnik jest trochę dobity. W sumie trochę to mało powiedziane. Tyle co zobaczył znajomy elektryk i się dowiedziałam od innych osób to: -pokrywa od silnika jest zaklejona silikonem -brak jednej szpilki trzymającej silnik -wszystko jest luzne,zle przymocowane -brakuje dolotu do puszki z filtrem -śrubą zatkane jest jakieś podcisnienie (na lewo od wlewu oleju) -spód zabrudzony olejem. To są rzeczy,które zobaczył elektryk samochodowy,boję się pomyśleć czego dopatrzy się typowy mechanik. Będę bardzo wdzięczna za podpowiedź czy lepiej remontować czy wymieniać i jeśli ktoś poda mi jakieś namiary na dobrego mechanika znającego się na tego typu sprawach w Olsztynie bądź okolicach. Pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/18274-wymiana-czy-remont-silnika-w-tigrze/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 -pokrywa od silnika jest zaklejona silikonem - jeżeli chodzi ci o pokrywę zaworową można zdrapać sylikon i założyć nową uszczelkę cena naprawy ok. 20 z robotą -brak jednej szpilki trzymającej silnik - dla dobrego mechanika to nie problem cena: ściśle zależy od warsztatu -wszystko jest luzne,zle przymocowane - może to świadczyć o dziwnej historii silnika i jednak jeśli wszystko działa to już jak ci to nie przeszkadza to to zignoruj -brakuje dolotu do puszki z filtrem - do kupienia na szrocie -śrubą zatkane jest jakieś podcisnienie (na lewo od wlewu oleju) jeśli chodzi o węzey który wychodzi od pokrywy zaworowej do układu dolotowego można go dokupić -spód zabrudzony olejem. - trzeba umyć silnik ciśnieniowo i sprawdzić gdzie się leje przypuszczam że to będzie uszczelka misy olejowej . Zawieź samochód do mechanika i dopytaj go dokładnie.pozdro Poprawiłam orty/Niedźwiedź   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/18274-wymiana-czy-remont-silnika-w-tigrze/#findComment-190025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Widżę że zbierasz informacje gdzie się da opisane przez Ciebie przypadki to nie jest powód do remontowania czy wymiany silnika.Może niech ktoś normalny oceni sytuacje a potem zdecyduj, powodem może być branie oleju lub brak kompresji. Twój znajomy zrobił to na zasadzie...... oooooo tu jest wszystko zle!!!Jest to efekt druciarstwa poprzedniego właściciela ale nie tragedia. Powodzenia   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/18274-wymiana-czy-remont-silnika-w-tigrze/#findComment-189021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi