Gość Anonymous Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Witam, Mam problem ponieważ wymieniłem czujnik wału i nadal jest to samo czyli prędkościomierz wariuje i zapala się kontrolka w opel zafira 2.0 dti co może być jeszcze przyczyną a może trzeba zrestartować komputer lub usunąć jeszcze raz błędy po wymianie czujnika wału   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gawlak Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 a na jakiej podstawie zmieniales czujnik walu ?? tak na oko czy odczytales bledy zapisane na ECU ??   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arek Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 jak by mi szalaf predkosciomierz to bym sie przyjral czujnikom od ABS szczegolmei temu przy przednim lewym kole sa juz tematy o tym   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Witam, Podłączony był do komputera i wywaliło błąd czujnika wału ale po wymianie nic się nie zmieniło tylko jeszcze poleciało mi łożysko w prawym przednim kole . Może jakieś pomysły czemu nadal prędkościomierz wariuje   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicaj Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 przy przednim lewym kole w prawym przednim kole . jak definiujecie prawe/lewe kolo? moze mowicie o tym samym tylko stoicie tylem do siebie   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 od pasażera   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arek Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 impuls do licznika pobierany jest z kola po stronie kierowcy sprawdz tam wzsystkie polaczenia i kable moze komp na ktorym byles nei komunikuje z ABS a tylko z samym silnikiem ael czujnik walu z predkoscia nic wspolnego nie ma   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Wymieniłem całe piasty z czujnikiem abs i ponieważ i tak już były popsute i nadal prędkościomierz nie działa i jak się jedzie sam dodaje gazu często jakieś może inne pomysły   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Omnibs Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Do kolegi Panda; Czy możesz opisać dokładniej cyt" prędkościomierz wariuje" ?tzn. skacze skazówka czy jak napisałeś tylko auto samo przyspiesza. Czy jak dajesz gazu na luzie to przypadniem obroty sie nie zawieszaja na dłuższą chwilę ? Dla mnie może być coś z pedałem gazu. Sygnał z niego podawany jest elektronicznie do kompa który dalej decyduje o przyspieszeniu w zależnosci od położenia pedała. Więcej opisz kiedy wariuje czy jest zimny czy gorący, czy zawsze wariuje itp. Pozdro   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Witam, Już tłumacze Jak tylko uruchomię samochód wariuje prędkościomierz i czy jest zimny czy rozgrzany nie ma znaczenia. I nawet jak stoi nabijają się kilometry a jak się jedzie to sam często przyśpiesza oraz tempomat nie działa jak powinien a obroty się nie zawieszają tylko pali około 12 litrów a powinien 7 [ Dodano: Czw Kwi 16, 2009 09:17 ] Już tłumacze prędkościomierz wariuje cały czas a jak stoi potrafią się kilometry nabijać , gdy się jedzie skacze też cały czas tempomat nie działa jak powinien i pali 12 litrów zamiast 7 i sam często przy równej jeździe przyśpiesza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi