Gość Anonymous Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 witam wszystkich. z tym spalaniem jest różnie wszystko zależy kto jaką ma nogę. w moim przypadku jest tak: przeważnie kosiarką jeździ żona, po obliczeniach spalanie w jej przypadku wynosi ok.7 L w cyklu mieszanym. w moim przypadku jest tak: jeździłem kosiarką przez tydzień i po obliczeniu spalania wyszło mi ok 11L w cyklu mieszanym. silnik 1.2 jest bardzo słaby, przy mojej jeździe po mieście używałem tylko biegu trzeciego i pedał gazu ciągle w podłodze.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/19712-jakie-objawy-uszkodzonej-sondy-i-przep%C5%82ywomietrza-w-corsie-c/page/2/#findComment-175008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość p77 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 ja na początek zaczął bym od sprawdzenie błędów we własnym zakresie i wymiany obu sond,gdyby przepływka siadała to raczej nie dało by się jeździć autkiem brakowało by mu mocy no to niezłe koszty jak na "diagnozę" na oko Przecież jeśli, któryś czujnik tlenu nie działa komp wychwytuje błędy. A czy wcześniej miałeś mniejsze zużycie paliwa ? Ile spala na trasie i przy jakiej prędkości ? [ Dodano: Pon Kwi 20, 2009 15:23 ] witam wszystkich. z tym spalaniem jest różnie wszystko zależy kto jaką ma nogę. w moim przypadku jest tak: przeważnie kosiarką jeździ żona, po obliczeniach spalanie w jej przypadku wynosi ok.7 L w cyklu mieszanym. w moim przypadku jest tak: jeździłem kosiarką przez tydzień i po obliczeniu spalania wyszło mi ok 11L w cyklu mieszanym. ...........przy mojej jeździe po mieście używałem tylko biegu trzeciego i pedał gazu ciągle w podłodze. i to jest podsumowanie tego tematu   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/19712-jakie-objawy-uszkodzonej-sondy-i-przep%C5%82ywomietrza-w-corsie-c/page/2/#findComment-174553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi