Skocz do zawartości

Najbardziej zaniedbana Astra F w kraju ;))

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość karoltloczynski

Dla mnie BAJKA, autko znane z ATT. Osobiscie mam kilkanascie fotek z SPotu Ogolnopolskiego tegorocznego w RAdomiu. Zazdroszcze nocy nie przespanych i czasu przepracowanego o naprawde było warto. Pozdrawiam szerokosci i bezawaryjnosci zycze

https://forum.opel24.com/topic/21354-najbardziej-zaniedbana-astra-f-w-kraju/page/5/#findComment-126480

Trzeba przyznać, że fura pięknie zrobiona i dokładnie bez kompromisów. Kolor czy jego tonacje to rzecz gustu, ważne jak to jest zrobione. Ja osobiście gustuję w dużo starszych autach tej marki (zdjęcie w avatarze) i wiem ile wysiłku i kasy trzeba włożyć w renowację. Grztulacje dla właściciela. ;)

https://forum.opel24.com/topic/21354-najbardziej-zaniedbana-astra-f-w-kraju/page/5/#findComment-126059

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

zajebista :lol: a te felgi ... miód malina:)

No nie wiem czy miód. Przede wszystkim felgi wystają nieprzepisowo za błotniki. Koleś powinien raczej jeździć MPK. Nie mówiąc już jaki niebezpieczeństwo powoduje jazda w pobliżu tej padliny w deszczu, przede wszystkim przez takich właśnie pseudo fachowców (nie che używać obraźliwych słów) nasze samochody są bombardowane milionami kamyczków.

https://forum.opel24.com/topic/21354-najbardziej-zaniedbana-astra-f-w-kraju/page/5/#findComment-80412

Gość karoltloczynski

zajebista :) a te felgi ... miód malina:)

No nie wiem czy miód. Przede wszystkim felgi wystają nieprzepisowo za błotniki. Koleś powinien raczej jeździć MPK. Nie mówiąc już jaki niebezpieczeństwo powoduje jazda w pobliżu tej padliny w deszczu, przede wszystkim przez takich właśnie pseudo fachowców (nie che używać obraźliwych słów) nasze samochody są bombardowane milionami kamyczków.

Czy ty wogole czytasz co piszesz - moja rada bierz mniej albo zmien dostawce.

Czepiasz sie kol bo tylko tego sie mozna doczepic , czemu nie ragujesz na ludzi ktorzy jezdza szrotami po naszych drogach w stanie nietrzezwym, bez OC, przegladu, albo oswietlenia dzialajacego poprawnie. Miliony kamyczkow.........mroza sie nasluchales czy jak i pomylilo ci sie z monetami.

Twoj post powinien wniesc + do tematu a nie znade. Zrob autko, wloz serce, kase, nocki nieprzespij i pogadamy ty pseudo fachowcu (nie obrazając nikogo) od wypowiadania sie o pasji innych.

GRATKI za autko bo jest godne pozazdroszczenia.

https://forum.opel24.com/topic/21354-najbardziej-zaniedbana-astra-f-w-kraju/page/5/#findComment-78722

• 3 miesiące temu...

Nie prowokuj ludzi do kłótni Usunąłem/ andrzej_m55

Coś tam lekko zmieniam, dla mnie w tym aucie wiecznie tego brakowało - docelowe CA, a nie jakieś zlepy prostych i jeszcze prostszych elementów.

Wcześniej zakupiłem Rockford'a, którego zamierzałem montować, ale po kilku konsultacjach i odsłuchach wybór padł na Vibe. Zakupiłem zestawik trochę silniejszy mocowo, który w zupełności wystarczy na jakiś czas i będzie można zająć się innymi elementami auta, a Rockford poleciał na alledrogo. Zestaw składa się z komponentów:

- Głośniki 165mm + tweeter + zwrotnica - oczywiście na przód, 100W RMS

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

- Wzmacniacz 2ch który zasili powyższe głośniki - odpowiednio 2x 100W RMS

Dołączona grafika

- Subwoofer 30cm wyląduje w bagażniku - znamionowa 1000W RMS

Dołączona grafikaDołączona grafika

- Monoblok pod suba - też 1x1000W RMS

Dołączona grafika

Sprzęcik dostałem trzy dni przed pewną imprezą kwietniową, odbyły się w Szczecinie targi motoryzacyjne, podczas których odbywała się jedna z eliminacji Wojny PP, w której już brałem udział i postanowiłem ponownie wystartować.

Na szybko zatem powstała zabudowa wzmacniaczy w podłodze bagażnika, aby było to minimalnie estetyczne, gdyż leżące luzem wzmaki czy przykręcone do oparcia z widoczną na pierwszym planie pajęczyną kabli nie do końca dobrze punktowane są w konkurencji, więc w zasadzie w jeden dzień zostało to jako tako ogarnięte.

Z pomocą przyszła pusta skrzynka od kolegi, w której mógł zagościć basik oraz kawałek skórki który okrył dno bagażnika, głośniki przednie zamontowane we wcześniej już wygłuszonych drzwiach, przyszły nowe kabelki zasilania, bezpieczniki, rozdzielacz, nowe RCA i wszystkie potrzebne pierdoły:

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Jak na "aby było" wyszło całkiem przyzwoicie:

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Ta prowizoryczna zabudowa pewnie wyleci, gdyż projekt muza zakładał zakup+kompletna zabudowa, tylko nie dało się tego zrobić w 2 dni przed imprezą :-)

Chciałbym obudować bagażnik tak, że nie będzie w nim skrzyni luzem, tylko będzie ona wtopiona w całość zabudowy i wszystko obszyć skórką, którą mam wewnątrz auta.

Imprezka się udała, jakiś tam mały pucharek wpadł.

Nie mam u siebie fot z imprezy, ale na szybko poszły dwie robocze po wprowadzeniu auta na halę dzień przed imprezą:

https://forum.opel24.com/topic/21354-najbardziej-zaniedbana-astra-f-w-kraju/page/5/#findComment-52450