Skocz do zawartości

niegasnący check w ASTRZE 1.7CDTI(80kM) z 2003 roku

Rekomendowane odpowiedzi

bledy bledy i jeszcze raz bledy zczytac... nikt nie bedzie wrozyl...

BTW dareg ty jakies swapa robiles ze stajni volks'a?? :beer:

dareg ty jakies swapa robiles ze stajni volks'a??

identyczny problem miał szwagier w 1,9 TDI-EGR szwankował,tylko jak wracaliśmy z Niemiec,to nie stawaliśmy na poboczu.W czasie jazdy sprzęglo,po zejściu z obrotów gaszenie silnika,odpalenie i znowu mozna było grzać z 20 km.To było w nocy,więc ci z tyłu nieco głupieli,że pojawiamy się i znikamy :beer:

Gość Anonymous

problem jest taki,ze u mnie nie dziala sposob domowy,tzn.hamulec gaz i kluczyk- nic nie pokazuje na wyswietlaczu.auto chodzi bez zażutu.chyba nie pozostaje nic,tylko komp!

przy okazji ,mam jeszcze jedno pytanko,czy przy wymianie baterii w pilocie do centralnego zamka moze sie rozkodowac kluczyk? :beer:

[ Dodano: Pon Cze 29, 2009 16:43 ]

oprocz kontrolki check,nie gasnie tez kontrolka z krzyzykiem.znajomy ma astre 2 , z 99 roku 1,6 16V benzyna i kontrolki u niego gasna po przekreeceniu kluczyka w pozycje 2

tzn: check i ta druga z krzyzykiem.nie wiem co o tym sadzic!

gajcy74, jaki masz kod silnika? ja sprobuje w najblizszych dniach kolege zlapac co ma 1.7 CDTI to sprawdze jak u niego wyglada sytuacja...

problem jest taki,ze u mnie nie dziala sposob domowy,tzn.hamulec gaz i kluczyk- nic nie pokazuje na wyswietlaczu.auto chodzi bez zażutu.chyba nie pozostaje nic,tylko komp!

czyli wszystko jest w normie

przy okazji ,mam jeszcze jedno pytanko,czy przy wymianie baterii w pilocie do centralnego zamka moze sie rozkodowac kluczyk? :beer:

może,jest temat"kodowanie kluczyka"

oprocz kontrolki check,nie gasnie tez kontrolka z krzyzykiem.znajomy ma astre 2

ja w astrze H 1,7CDTI Z17DTH 100KM też tak mam,że check i olej gasnie po odpaleniu silnika,tej kontrolki z krzyzykiem nie kumam,mozesz wlepić fote?

Gość Anonymous

bledy bledy i jeszcze raz bledy zczytac... nikt nie bedzie wrozyl...

BTW dareg ty jakies swapa robiles ze stajni volks'a?? :beer:

hm nie rozumiem

dareg, czego nie rozumiesz? ze bledy nalezy odczytac czy to ze zgodnie z twoim opisem masz opla z silnikiem ze stajni VW? :?:

Gość Anonymous

dareg, czego nie rozumiesz? ze bledy nalezy odczytac czy to ze zgodnie z twoim opisem masz opla z silnikiem ze stajni VW? ;)

hm az tak sie nie znam na motoryzacji by takie cos odczytac. Jestem laikiem wiec moze bardziej mi ten problem przyblizysz

hm az tak sie nie znam na motoryzacji by takie cos odczytac. Jestem laikiem wiec moze bardziej mi ten problem przyblizysz

chodzi o to że samemu i tak w dieselku nie odczytasz błędów,musisz jechać diagnozę komputerową.

Sprawa druga to to, że oznaczenie silnika TDI,w avatarze jest volkswagenoskie a nie oplowskie.

Gość Anonymous

dzięki panowie za opinie,skonfrontowałem moją asterke z identyczną i jest tak samo tzn.

check i kontrolka od klimy gaśnie dopiero po zapaleniu. ;)

[ Dodano: Pią Lip 03, 2009 21:25 ]

dodam jeszcze,ze bylem u gaziarza i tez potwierdzil kolejnosc gasniecia kontrolek. :?: