Skocz do zawartości

1,7 DTL nietypowo nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

witam, wiem ze powinienem przegladnąć inne tematy związane z problemami z odpalaniem ale przeczytałem ich dość dużo i w żadnym nie znalazłem takiego samego przypadku jak u mnie tzn . auto nie odpala jak wskaznik pokazuje 2 kreskę paliwa lub mniej ( muszę go bardzo długo piłować żeby odpalił) . To nie był problem zwłaszcza że prawie zawsze miałem wiecej paliwa w baku i auto jeździło doś dynamicznie jak na ten silnik i spalanie było ok , jednak problem stał się na tyle duży że teraz mam połowe baku i autem muszę kręcić i kręcić żeby jakoś tam odpaliło , jak mam 3/4 lub cału bak problem znika, filtr paliwa był wyminiany 2 tygodnie temu ale nic to nie dało . Za 12 dni muszę pojechać pod francję i muszę zrobić do tego czasu autko . W oplu nie widzieli takiego przypadku i sami nie wiedzą na 100 procęt , powiedzieli że jest szansa że to pompa szczeliła, poradzili żebym napisał o tym na forum wiec to właśnie robię . Bardzo proszę o pomoc . Jeśli to się nie gryzie z regulaminem to osobie która wie co się dzieję z moją astrą dostanie Nimiecką wódkę . Pozdrawiam.

https://forum.opel24.com/topic/22237-17-dtl-nietypowo-nie-odpala/

jedziesz do francji a niemiecka wodka? skad ona? ;)

jestes pewien ze wskaznik poziomu paliwa dobrze dziala?

sprawdz czy paliwo ci sie nie cofa, i czy odpowietrznik baku paliwa jest ok

moze byc tak ze jak masz malo paliwa to tworzy sie podcisnienie w baku ktore potem zasysa paliwo

mozesz tez sprobowac wlozyc w przewody paliwa zaworek jednokierunkowy, tak zeby uniewozliwic powrot paliwa do baku.

robione bylo cos przy baku?

i jeszcze jedno - auto zawsze stoi na rownym? poczytaj o zapowietrzaniu sie przewodow z paliwem w silnikach Y19DT np w astrze czy zafirze... jest pare tematow na forum...

powodzenia

https://forum.opel24.com/topic/22237-17-dtl-nietypowo-nie-odpala/#findComment-151267