Skocz do zawartości

Praca silnika diesla/benzyna - dźwięki-cykanie itp.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

W trakcie jazdy dieselkiem wraz z charakterystycznym odgłosem silnika słychać też "terkotanie". Nie jest to głośne. Szczególnie jest słyszalne przy zmianie biegów gdy silnik jest przez chwilę na biegu jałowym. Nie wiem czy zrozumieliście o co mi chodzi ale jeśli ktoś taki się znajdzie to niech powie czy to normalny dźwięk towarzyszący w dieselku czy może oznaczać, że coś się kończy?

https://forum.opel24.com/topic/2266-praca-silnika-dieslabenzyna-d%C5%BAwi%C4%99ki-cykanie-itp/

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Anonymous

Hmm nie wiem co David ma na myśli ale może rozrząd się kończy lub jakaś rolka.....masz w nim pasek a nie łańcuch jak w 2.0 DIDTI czy 2.2 DTI.Poza tym ty masz 1.7TD lub 1.7 DTI a nie TDI jak masz w opisie(to oznaczenie tylko i wyłącznie vw) A swoją drogą silniki isuzu(1.7) inaczej chodzą od niemieckich (2.02.2)

1000 postów minęło.... :wesoly:)

https://forum.opel24.com/topic/2266-praca-silnika-dieslabenzyna-d%C5%BAwi%C4%99ki-cykanie-itp/#findComment-341305

Gość Anonymous

miesiac temu wymienialem pasek rozrzadu wraz z tej wymianie towrzyszacymi elementami. Mechanik nic nie mowil o rozrzadzie zeby byl w jakim oplakanym stanie. Poza tym odglos dochodzi raczej z lewej strony silnika patrzac z pozycji kierowcy. Nie jest to cos glosnego, przeszkadzajacego ale jesli żona :roll: ostatnio zapytala co tak w tle terkocze to pomyslalem, ze moze rzeczywiscie cos moze byc na rzeczy :wesoly: Mimo wszystko podpiecie pod kompa nie wykazalo zadnych bledow w samochodzie. Dodam ze auto jest sprowadzone z Niemiec. Licznik ma 150 tys. przebiegu ale jaka prawda to czort to wie. Mechanik ma bardzo dobra opinie o tym samochodzie i ja sam w sumie tez nie mam co narzekac. Moze jestem przeczulony... jednak wole dmuchac na zimne

https://forum.opel24.com/topic/2266-praca-silnika-dieslabenzyna-d%C5%BAwi%C4%99ki-cykanie-itp/#findComment-341301