Skocz do zawartości

Praca silnika diesla/benzyna - dźwięki-cykanie itp.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Anonymous

Wiesz ja żadnych dziwnych odgłosów nie mam po uruchomieniu auta.....no ale ty masz 1.7 a one zupełnie inaczej chodzą jak już pisałem.Wiec może po prostu TTTM(TEN TYP TAK MA):mrgreen:

Gość Anonymous

Pisałeś, że częstotliwość tych cyknięć się nie zmienia wraz z prędkością, to może sprawdź wiatrak nadmuchu do kabiny

prętkość piszemy tak-prędkość/zibi

• 2 tygodnie później...
Gość Anonymous

zlokalizuj gdzie to cykanie slychac. w moim aucie okazalo sie ze rytmiczne cykanie pochodzi ze wspomagania kierownicy. wogole nieslychac tego na wolnych obrotach dopiero przy jakis 1500-2000 obrotow ujawnia sie ciche cykanie. mechanik stwierdzil ze jesli nie jestem w stanie przyzwyczaic do tego to i owszem moge wymienic, w przeciwnym razie mam robic glosniej radio - podobno zdarza sie to astrom

Gość Anonymous

W moim przypadku nie będzie to od wspomagania. Cykanie slychac caly czas. Znajdę chwilę wolną i podjadę do warsztatu i może więcej się dowiem.

• 2 tygodnie później...
Gość Anonymous

podobne objawy miał mój opel i zawor jeden się po sypał i strasznie trekotała a teraz stoi u mechanika :mrgreen:?????? i czeka na naprawę zwroć sie lepiej do mechanika niech to sprawdzi lepiej dmuchac na zimno niz potem tego żałować

[ Dodano: Pią Mar 23, 2007 23:43 ]

dockx, podjedz sobie do mechanika niech sprawdzi

Gość Anonymous

właśnie dotarłem do preparatu Liqui Moly, który jest przeznaczony właśnie do hydraulicznych popychaczy zaworów. Czyści i udrażnia je. Koszt to 40 zł, jeśli pomoże to jeszcze pojeżdże a jeśli nie pomoże to będzie trzeba głębszej diagnozy.

• 5 miesięcy temu...