Skocz do zawartości

kontrolka pompy paliwowej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

od jakiegoś czasu mam problemy z silnikiem 1,7 cdti opel astra lll,a mianowicie co jakiś czas zapalała sie kontrolka serwisu,samochód tracił moc itp.po ponownum odpaleniu wsztstko było ok i tak co jakis czas,czasami zdażały sie problemy z odpaleniem rano auta-samochód drgał i gasł.Jeżdziłem po różnych fachowcach i stwierdzili że wyświetla sie bład 2 i 3 wtryskiwacza i to ich wina ale inny fachowiec przemierzył wtryskiwacze oscyloskopem i stwierdził,że wszystko jest ok., a wina leży po stronie sterownika(komputer) iże to on jest uszkodzony.

Jak by tego był mało wczoraj zapaliła mi sie kontrolka pompy paliwowej i ciagle świeci,z tym, ze silnik pracuje normalnie a kontrolka serwisu juz sie nie zapala,jeżdże z tym samochodem od warsztatu do warsztatu i czuje sie jak w "usterce".

Może ktoś ma jakieś sugestie,a może ktoś zna jakiegoś dobrego fachowca z terenu Katowic?

Z góry dzieki

https://forum.opel24.com/topic/23228-kontrolka-pompy-paliwowej/

numer bledu, a proba przelewowa (najlepiej na specjalnej maszynie) mowi dokladnie o tym w jakim stanie jest wtrysk, czy np nie leje co moze powodowac dymienie, itd...

ale co ja ciebie bede uczyl

wszak juz wszystko wiesz, forum zdazyles przegladnac, przywitac sie z ludzmi na forum (nawet mamy do tego oddzielny temat) ,poza tym jestes jedynym chyba z posiadaczy opla ktory ma kontrolke pompy paliwowej, ale moge sie mylic... ja tylko skromny czlek...

https://forum.opel24.com/topic/23228-kontrolka-pompy-paliwowej/#findComment-143404

numer bledu, a proba przelewowa (najlepiej na specjalnej maszynie) mowi dokladnie o tym w jakim stanie jest wtrysk, czy np nie leje co moze powodowac dymienie, itd...

ale co ja ciebie bede uczyl

wszak juz wszystko wiesz, forum zdazyles przegladnac, przywitac sie z ludzmi na forum (nawet mamy do tego oddzielny temat) ,poza tym jestes jedynym chyba z posiadaczy opla ktory ma kontrolke pompy paliwowej, ale moge sie mylic... ja tylko skromny czlek...

drogi kolego,gdybym ja to wszystko wiedział i sie na tym znał to nie było by mnie na tym forum i mojego pytania,a widze że Ty jesteś alfą i omega i wiesz wszystko.

Jak masz wypisywać takie głupoty to lepiej nie pisz wcale,bo ludzie czekaja na takie informacje.

Po drugie jesteś gburem i zarozumialcem,który cwaniakuje i tyle,a tego nie nawidze!!!

pozdrawiam

https://forum.opel24.com/topic/23228-kontrolka-pompy-paliwowej/#findComment-143288

drogi kolego,gdybym ja to wszystko wiedział i sie na tym znał to nie było by mnie na tym forum i mojego pytania,a widze że Ty jesteś alfą i omega i wiesz wszystko.

Jak masz wypisywać takie głupoty to lepiej nie pisz wcale,bo ludzie czekaja na takie informacje.

Po drugie jesteś gburem i zarozumialcem,który cwaniakuje i tyle,a tego nie nawidze!!!

pozdrawiam

hmm, niech pomysle,

jestes na forum od maja ale nie chcialo ci sie przywitac (mamy od tego specjalny temat) ani nawet profilu uzupelnic, nie mowiac pewnie o przeczytaniu regulaminu...

ale przeciez ty bys sie takimi drobnostkami nie przejmowal...prawda?

piszesz rowniez ze jakbys nie mial problemu (no i pewnie jakbys go sam rozwiazal) to bys na forum nie zagladnal, bo po co? czyli jestes z tych "szybkich" uzytkownikow, co tylko chca pomocy a sami nie pomoga... osobiscie uwazam za takim uzytkownikom nie powinno sie pomagac, bo nawet nie racza po wszystkim zagladnac na forum i napisac co i jak poszlo, no bo po co?...

pewnie zarzucisz mi ze osadzam ludzi bezpodstawnie - ty wlasnie zrobiles to samo!

nie jestem alfa i omega, i duzo mi do tego brakuje, ale sie ucze - czytam, szukam, pytam... no i dziele sie wlasna wiedza, spostrzezeniami z innymi osobami... ale ty przeciez za dobry na to jestes...

moze i jestem gburem i zarozumialcem ktory cwaniakuje - ale obawiam sie ze ty nie jestes lepszy - jakbys nie zrozumial - patrz wyzej...

a co do twojego pytania: jesli oczekujesz od nas (uzytkownikow forum) odpowiedzi na twoj niezmiernie wazny problem. pytanie to wypadaloby tak go przedstawic zeby kazdy mogl dokaldnie zrozumiec.

mowisz ze zapala sie kontrolka serwisu (BTW co to za kontrolka?) - rozumiem ze kontrolka "check engine" - to sie pytam jakie bledy zostaly odczytane, bo piszesz ze mechanicy odczytali... zeby ci pomoc chcielibysmy te bledy znac.

piszesz rowniez ze podejrzenie padlo na wtryskiwacze, wiec ja sie pytam jaka wyszla ich proba przelewowa, bo bez tej proby nikt nie jest wstanie powiedziec czy wtryskiwacz zle podaje paliwo czy nie... no chyba ze ma jakies wewnetrzne uszkodzenie, ktore latwo zdiagnozowac multimetrem (np zwarcie...)

jesli oczekujesz od ludzi z forum ze wykonaja ze ciebie prace, to chyba zle trafiles. tutaj ludzie sobie nawzajem pomagaja i nawzajem sie szanuja. moze sie nie lubia ale szanuja...

https://forum.opel24.com/topic/23228-kontrolka-pompy-paliwowej/#findComment-143280