Skocz do zawartości

Zmiana softu-wcześniejsze załączanie się wiatraka na chłodn.

Rekomendowane odpowiedzi

ja w dislach nie jestem wiadomy ale nie powinno byc oleju w chlodncy czy w zbiorniczku

nie wazne czy benzyna czy disel ale jak juz pisalem nie traktuj tego napowaznie co pisalem

mowiles ze chlodnice i uklad sprawdziles tylko ze nie rozumie czy go przeplukales?

jak przepluczesz pozadnie i olej bedzie to raczej cos nie tak ale upewnij sie od innych wypowiedzi

Jeden mechanik twierdzi nawet, że to olej, który już jest w układzie chłodzenia, np. w chłodnicy i jak temperatura jest naprawdę wysoka, to wówczas ten syf wypływa z kanałów chłodnicy i wraca potem do zbiorniczka.

to taki objaw powinien po jakims czasie zaniknac, poza tym mozna wymontowac chlodnice, wlozyc jaj do wrzatku i przedmuchiwac goraca woda , powinno wiekszosc przedmuchac, przeczyscic...

całego tego syfu nie da rady chyba usunąć , u mnie też po osiągnięciu fuul temp. pojawia się w zbiorniczku , raz na jakis czas płukam zbiorniczek i tyle , jeszcze myśle o wymianie węży , ale to może kiedyś , tez jestem po robieniu głowicy , wymianie wszelkich uszczelnień, znam gościa który przez półtora roku płukał co chwila układ a syfek i tak pokazuje sie dalej , ja jak w wakacje stanąłem w korku między wa-wą a jankami [ 2 godz. w ekstremalnym upale] to troszke tego jeszcze wypłynęło , po płukaniu od tamtej pory na razie czysto.

Dzięki koledzy za zaangażowanie w temat i Wasze spostrzeżenia.

Pozostaje płukać i obserwować :)

Gdyby nie ta dziwna przypadłość byłbym w 100% zadowolony ze swojego auta, a tak jest mała łyżka dziegciu.

No ale może w przyszłym roku będzie zmiana na inny model, więc i problem się rozwiąże :)

no tak wszystko sprawdzone i szczelne to tylko płukać ale teraz pytanie w czym?? Woda raczej nic nie da, lepiej wymontowac chlodnice i zamoczyc w czyms co rozpusci olej i dopiero na koniec woda a i caly uklad by sie przydalo tak wyplukac bo nagrzewnica tez moze byc zasyfiona, ciekawe jak z ogrzewaniem masz.