Skocz do zawartości

Problem z przeznaczeniem małego dodatkowego kluczyka do auta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Od niedawna jestem użytkownikiem Opla Astry II 1.6 (zresztą bardzo zadowolonym użytkownikiem). Mam mały problem z małym dodatkowym kluczykiem, który dostałem wraz z autem. Poprzedni właściciel nie miał zielonego pojęcia do czego on może służyć. Podobnie mam i ja:D

U znajomego widziałem podobny i służył mu on do wł/wył autoalarmu, ale gdy u siebie go szukam nie mogę go znaleźć, więc prawdopodobnie go tam nie ma. Chyba, że jest w miejscu obok silnika, gdzie go nie zauważyłem. Jeżeli potrzebne będą większe ilości informacji dajcie znać. Pomogę jak potrafię.

Z góry będę ogromnie wdzięczny za wszelką pomoc, z tym dziwnym kluczykiem i rozwiązanie frapującej mnie zagadki.

https://forum.opel24.com/topic/23720-problem-z-przeznaczeniem-ma%C5%82ego-dodatkowego-kluczyka-do-auta/

zrob fotke kluczyka :twisted:

fabrycznie to on nie byl dodawany

jedynie co to od alarmu/syreny montowanej poza fabryka

a tej musisz szukac pod maska

jesli nie ma to ktos musial go wymontowac

A czy przypadkiem w nie których wersjach w Astry nie było wyłączania poduszki pasażera?U mnie akurat nie ma czegoś takiego,ale wiem ze np.w puncie wyłącza się ja kluczykiem.Wyłącznik jest na desce rozdzielczej widoczny po otwarciu drzwi pasażera. :twisted:

ale w Oplu nigdy nie spotkałem

Ja też nie,ale pomyślałem że mogła być taka opcja,bo u mnie jest tam taka mała owalna zaślepka,ale widocznie nie ma to nic wspólnego z opcjonalną możliwością wł-wył poduchy.

Na pewno były wersje asterek które "warzyły" obciążenie przedniego siedzenia i w zależności od ciężaru poducha się włączała lub nie,ale do tego potrzebny był chyba jeszcze jakiś oryginalny fotelik opla czy jakoś tak albo jakiś moduł wyłączający.(tak to jakoś leciało):twisted:

Przede wszystkim, dziekuję za szybkie odpowiedzi. Jutro wrzucę fotkę kluczyka z nazwą firmy produkującej jak znalazłem w internecie wyspecjalizowane zamki do aut.

A co do syreny, to gdyby ją wymontowano to czy zostały by jakieś ślady? Jak tak to jakie i gdzie?

Co do drzwi to tam znajdują się tylko miejsca na kluczyki w celu uruchomienia blokady otwierania drzwi np. dla dzieci, nic innego niema. Przy kokpicie też nic widocznego nie znalazłem.

Jeszcze raz bardzo dziękuję za Waszą pomoc.

A co do syreny, to gdyby ją wymontowano to czy zostały by jakieś ślady? Jak tak to jakie i gdzie?

mogą a nie muszą

Pakują je w różne miejsca, mocując na nowe jak i już istniejące śruby/wkręty

pod nadkole plastikowe, zderzakiem, w komorze, itd.

pierw pomyslalem moze od relingow,bagaznika dachowego.ale na moje oko moze chlop mial jakis motorower i nosil razem od auta.

podobienstwo jest ---> http://allegro.pl/item745106737_simson_s53_nowa_oryginalna_stacyjka_kluczyk.html

chyba ze gdzies jest jakies odciecie zaplonu na taki kluczyk(widzialem kiedys w maluchu takie odciecie tylko ze na klucz ze starego zuka lub nysy gdzie wlanczalo sie napiecie za siedzeniem)