Skocz do zawartości

Jaki moduł chłodzenia do 1,7 DTi bez klimy?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

po ostatniej wizycie w ASO dowiedziałem się że mam moduł chłodzenia od benzyny - symbol CK. Czy ktoś z was może mnie nakierować jaki powinien mieć symbol modułu chłodzenia do astry 2 1.7 dti bez klimy?

https://forum.opel24.com/topic/23928-jaki-modu%C5%82-ch%C5%82odzenia-do-17-dti-bez-klimy/

Witam!

po ostatniej wizycie w ASO dowiedziałem się że mam moduł chłodzenia od benzyny - symbol CK. Czy ktoś z was może mnie nakierować jaki powinien mieć symbol modułu chłodzenia do astry 2 1.7 dti bez klimy?

Jak ja lubię takie ASO :shock:

Ciekawe czy przed udzieleniem Tobie odpowiedzi, któryś z tych bezmyślnych pracowników spojrzał chociaż do EPC (katalog części Opla)?

Otóż EPC mówi wyraźnie, że Jednostka sterowania, chłodzenie wody, kolor żółty, oznaczenie CK ma zastosowanie w silnikach Y17DT bez klimatyzacji.

Tylko w tym modelu i w takiej konfiguracji można stosować jednostkę o oznaczeniu CK.

https://forum.opel24.com/topic/23928-jaki-modu%C5%82-ch%C5%82odzenia-do-17-dti-bez-klimy/#findComment-137712

W takim razie pochwale się że to ABEXIM na ul. Połczyńskiej w Warszawie :P Generalnie przez tel. powiedzieli że będą szukać usterki i podkładać części które wywala komp, aby zlokalizować usterkę. Na miejscu okazało się że nie mogę stanąć obok mechanika, a jedyne co zrobili to podłączyli mnie pod TECHA i powiedzieli mi że mam 8 błędów, które po usunięciu ponownie się pojawiają:shock: Po czym dostałem FV na 170 zeta!!! Wkur**** wyrecytowałem im jakie mam błędy i powiedziałem że tyle to i ja wiem i dlatego pojechałem do nich aby to sprawdzili dokładnie tak jak uzgadniałem telefonicznie! Nie polecam! Wręcz odradzam to ASO!!! Wielkie dzięki kolego rostex

https://forum.opel24.com/topic/23928-jaki-modu%C5%82-ch%C5%82odzenia-do-17-dti-bez-klimy/#findComment-137546

W module chłodzenia CK miałem następujące błędy:

zas inicjalizacji:61 ms

Istnieją zapisane usterki!

163 Nieaktywny

Nieznana usterka

2 Nieaktywny

Nieznana usterka

39 Nieaktywny

Nieznana usterka

4 Nieaktywny

Nieznana usterka

5 Nieaktywny

Nieznana usterka

164 Nieaktywny

Nieprawidłowy sygnał temperatury cieczy chłodzącej silnika

17 Aktywny

Nieznana usterka

Czas inicjalizacji:15 ms

Istnieją zapisane usterki!

17 Aktywny

Nieznana usterka

Po skasowaniu zostaje tylko 17 i żaden inny nie wyskakuje.

W sterowniku silnika Y17DT - 97231405 DG następujące błędy:

P0560 Nieaktywny

( 2 )

P1125 Nieaktywny

( 4 )

P0380 Nieaktywny

( 4 )

P0400 Nieaktywny

( 4 )

P0571 Nieaktywny

( 8 )

P1625 Nieaktywny

( C )

P1625 Nieaktywny

( 4 )

one są raz aktywne raz nie aktywne, a te poniższe są cały czas aktywne:

P1690 Aktywny

( 4 )

P0381 Aktywny

( 4 )

a przepływomierz ma taki status:

P0100

( 2 )

a więc co jest grane?

https://forum.opel24.com/topic/23928-jaki-modu%C5%82-ch%C5%82odzenia-do-17-dti-bez-klimy/#findComment-137437