Gość Anonymous Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 mam takie nieco lamerskie pytanie. być może głupio to zabrzmi ale musze zapytac bo nie daje mi to spokoju. mianowicie : nie wiem czy w mojej vectrze mam ESP i komputer pokładowy. stan rzeczy jest taki : sprowadziłem wczoraj dla siebie ople vectre 1.9 CDTI 101KM ( tak wiem żę to najsłabszy motor ale mi wystarczy i nie o nim chce rozmawiac , z sierpnia 2006 roku. wersja raczej ok, 6 poduszek, klima automatyczna, wielofunkcyjna kierownica itp. ale zacząłem w końcu poszukiwac gdzie jest np włącznik ESP. i w ściągnietej instrukcji zobaczyłem że jest on na panelu centralnym obok radia. ale u mnie nic takiego nie ma? i nie wiem czy to mozliwe b w samochodach za ponad 10000 euro nie było ESP????by było ciekawiej wszedłem na mobile.de i zacząłem przeglądac tamoferty sprzedaży vectr. i włąsciwie każda tam z oferowanych ma w opisie ESP, ale na zdjęciach u żadnej nie zauważyłem przycisku od ESP. więc jak jest z tym układem ESP ? czy oznaką jego obecności jest ten przycisk ? bo skoro tak to wychodzi na to że większość handlarzy tam pisze bzdury wpisujac ESP że jest skoro na fotkach nie widac przycisku. Jeśli ktoś może rozwiać moje wątpliwości to prosze o odpowiedź. i pytanie drugie . kwestia komputera pokładowego. kurcze bo tu też tego nie widze. w starej zafirze to przynajmniej był taki monochromatyczny wyświetlacz i przełącznikiem przy wycieraczkach zmianiało sie opcje średnie spalanie itd a tu nic takiego nie ma jak by było tego mało to dali tu duży wyświetlacz pomarańczowy z radiem CD50 Phone i owszem radio i tel działa , ale gdzie tu komputer??? nadmieniam że w tym menu co sie wyświetla wysoko mam tylko ikonkę nutki i tel, i wybór między tymi dwiema. i sam nie wiem co mysłeć . czy te vectry są tak słabo wyposazone? kurde bo w czasie kupna skoncentrowałem sie na sprawdzaniu stanu technicznego i dokumentów nie zważająć na opcje. a teraz wychodzi że to jakiś podstawowy model, mimo że ma te niklowane listewki przy oknach, halogeny itd.... Jeśłi ktoś może mi wyjaśnić jak to w końcu jest z TYM ESP i komputerem to będe wdzięczny. bo zaczynam żałować czy nie lepiej było wybrać passata.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/24169-vectra-c-2006-esp-komputer-pok%C5%82adowy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Jeśli przed uruchomieniem silnika zapala się kontrolka ESP i po chwili gaśnie to znaczy że jest, ESP pewnie automatyczne bez możliwości wyłączenia i uruchamia się automatyczne gdy jest konieczne - mogę się mylić (ja tak ma w Omegatorze z TC - zapala się jak np. wchodzę ostro w wiraż), co do komputera to muszę się właściciele tych modeli wypowiedzieć   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/24169-vectra-c-2006-esp-komputer-pok%C5%82adowy/#findComment-135832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 już wiem co z tym ESP. mam go jednak. bo znalazłem w necie co i jak. po prostu od 2003 roku nie dawali juz przycisku by odłączać ESP. a jego obecność można najlatwiej stwierdzić zaglądająć pod maskę i w górnym rogu od strony kierowcypowinna być taka mała skrzyneczka i powinno pisać ESP lub TC. z tego co wiem to możliwość rozłączenia ESP przyciskiem na konsoli dali tylko w wersjach GTS. jeszcze musze więc kwestię z tym komputerem rozwiązać.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/24169-vectra-c-2006-esp-komputer-pok%C5%82adowy/#findComment-135787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbyszek670 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Kolego to znaczy kompa nie masz bo powinno byc jeszcze auto tak jak u mnie. U mnie są trzy przedziałki nutka GPS i auto.Ale ja mam CD 70 NAVI.A jeszcze jedno motorki 1.9 CDTI maja 8V 120 KM , 16V 150 km.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/24169-vectra-c-2006-esp-komputer-pok%C5%82adowy/#findComment-116999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi