Skocz do zawartości

lampka układ elektroniczny silnia, pomarańczowa astra III

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Witajcie

U mnie występuje dziwny problem, który pojawił się po wymianie wszystkich filtrów. Otóż kiedy odpalę samochód kontrolka pomarańczowa z kluczykiem nie gaśnie, Po zgaszeniu samochodu wyświetla się napis INSP4.

Kiedy jednak odpalę samochód, po czym zgaszę i odpalę ponownie, kontrolka znika. Czy macie na to jakieś rady? Czy ktoś miał podobnie?

Przed przyjazdem do serwisu wymieniającego filtry paliła się informacja o inspekcji1 INSP1. Została skasowana. Ale jednocześnie pojawił się problem opisany wyżej. (Zaznaczam że inspekcja 1 kasowana była książkową metodą - bez konieczności używania komputera).

insp4 oznacza wode w filtrze paliwa (diesel) albo woda w paliwie albo czujnik... warto podjechac do tych co robili...

Kicaj powiedz coś wiecej na ten temat.Gdzie jest ten czujnik i na jakiej zasadzie on mierzy.Objawia się to jakimś błędem w sterowniku czy tylko sam wyświetlacz to pokazuje.

insp4 oznacza wode w filtrze paliwa (diesel) albo woda w paliwie albo czujnik... warto podjechac do tych co robili...

Jak powiedzieli w serwisie woda w filtrze nie wchodzi w grę, również paliwo, tym bardziej że to samo paliwo było w baku sprzed zaistniałej sytuacji..

Jakie mogą być konsekwencje pozostawienia takiego stanu rzeczy?

P.s. w miejscu wykonywania wymiany wpinano mi się komputerem celem wykasowania komunikatu błędu - niestety akcja się nie powiodła.

też jestem ciekawy jak zweryfikować poprawność działania czujnika oraz jego "miejsce przebywania"

[ Dodano: Pon Lis 02, 2009 16:30 ]

Problem został rozwiązany, podjechałem do serwisu, postawiłem na swoim, okazało się że jeden z kabelków od spodu filtra nie został podłączony.