Skocz do zawartości

Signum 120 ps, szarpie na każdym biegu, jak silnik jest rozg

Rekomendowane odpowiedzi

Signum 120 ps, szarpie na każdym biegu, jak silnik jest rozgrzany, tak jak by nie dostawał paliwa. Mam go dopiero 2 tyg. nie wiem co mam robić, od czego zacząć?

https://forum.opel24.com/topic/24421-signum-120-ps-szarpie-na-ka%C5%BCdym-biegu-jak-silnik-jest-rozg/

witaj

milo nam ze tez z nami sie witasz...

jaki przebieg?

napisz cos wiecej o aucie.

jakies bledy? robiles cos w tym temacie?

powodow moze byc wiele, chociazby slynny EGR, ale tez i wtryski, i wiele innych

przebieg to 109 tyś. rok. prod. 2004.Nic nie wiem o błędach , czy one sie gdzieś sprawdza? a jak je sprawdzić w ASO?

robiles inspekcje przed kupnem?

uzupelnij profil skad jestes, prosze

jesli ci sie nei swieci kontrola check engine to nie ma po co jechac na techa, ale to nie koniecznie musi byc aso... poszukaj na forum tematow nt kody bledow, badz zczytywanie bledow dla silnika Z19DT

masz dpf'a?

Nie świeci mi sie check engine , kupiłem go w Belgi gdzie też mieszkam.serwis miał przy 100 tyś. w ASO.Mam dpfa , ale jak te błędy odczytać?

jak sie nie swieci check to i bledow nie ma

a jak samemu odczytac - poszukaj na forum, szukajka nie gryzie (na gorze po lewej stronie)

a ni emasz jakiejs gwarancji po kupnie auta, badz rozruchowej?

zaczalbym od sprawdzenia czujnika temp tak jak gmsmetallica sugeruje,

potem przewody doprowadzajace powietrze i egr...

ok , dzięki mam tylko jeszcze jedno pytanko w sprawie rozrządu? Sprzedający mi mówił że przy 120 tyś, wymienić rozrząd. Nie wiem co ile wymienia ,jak wiesz coś w tym temacie to proszę o odp

to tez mogles znalezc na forum...

chyba nawet zdjecie z ksiazki serwisowej..

u mnie w ksiazce Z19DT Keilrippenriemen (pasek rozrzadu?) co 10lat/120kkm

Zahnriemen (pasek wielorowkowy?) co 10lat/150kkm