Skocz do zawartości

Silnik gaśnie po zejściu z wysokich obrotów.

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę tak dlatego że to zawór elektryczny a nie hydrauliczny,

Asterix27,wiem,jestem elektrykiem, co prawda nie samochodowym ,a jednak :/

Dlatego jestem na 100% pewny ,że to nie problem silniczka po stronie np. uzwojeń,a ordynarnego syfu w nim (między tłoczkiem a tuleją).

Pomoczymy,poczyścimy i zobaczymy :drunk:

Mam czas,lubię się bawić,i żaden egr za ch... mnie robł nie będzie :wesoly:

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Co powoduje podpięcie zasilacza o którym pisałeś ? Grzybek zaworu jest na stałe wysunięty czy chowa się i wysuwa ? Może trzeba doprowadzić do sytuacji żeby był na stałe zupełnie wysunięty i w takim stanie go moczyć całą noc w ekstrakcyjnej ?:/ Uszczelkę pod zawór dałeś nową czy zostawiłeś starą ?

Asterix27,mój egr (twój też silniki te same),po podaniu napięcia ,wysuwa grzybek,to znaczy gdy jest zabudowany jest w pozycji przepuszczającej gazy.

Pomysł niezły,gdy znowu zacznie świrować tak zrobię,moczenie jak będzie otwarty.

Co do uszczelki,nie było jej,jest ni to guma ,ni silikon,wlepiony w mocowanie,widać fabrycznie,nie sądzę aby przepuszczało fałszywe powietrze.

Trzeci dzień,bez gaśnięcia, :drunk:

Co do uszczelki,nie było jej,jest ni to guma ,ni silikon,wlepiony w mocowanie,widać fabrycznie,nie sądzę aby przepuszczało fałszywe powietrze.

Powinna być metalowa uszczelka. Tak jest u mnie, a ja mam w samochodzie jeszcze wszystko oryginalne, oplowskie. Widać ktoś go uszczelniał metodami partyzanckimi :drunk: Jak wygląda u Ciebie spód zaworu EGR ? Czy otwór w którym jest grzybek jest okrągły a ten drugi w kształcie litery U zamkniętej łukiem ?

Dokładnie taki kształt,możliwe że ktoś uszczelniał,ale jak na moje oko,to wyglądało na orginalne uszczelnienie....

Grunt ,że chyba mam źródło problemu.

Dodatkowy plus,auto rusza z jedynki jakoś płynniej,taki bzdet a tyle problemów :drunk:

2001,kurde zastrzeliłeś mnie,w egr na 100% jedno okrągłe (to gdzie pracuje grzybek to jasne),i jedno łukowate,w gnieździe jedno okrągłe (grzybka),i na 90% łukowate.

Nie pamiętam ,bawiłem się egrem,gniazdo trochę olałem :drunk:

U mnie w gnieździe oba okrągłe :drunk: To mnie trochę dziwi. Zawór: 1 okrągłe, 1 U-łuk, Uszczelka: 1 okrągłe, 1 U-łuk, a Gniazdo: 2 okrągłe. Uszczelka pasuje do zaworu a później to zakłada się na gniazdo. Przy okazji zwróć uwagę.

Miałem ten sam problem u siebie, autko gaslo gdy schodził z obrotów. Komputer nie pokazywal zadnych bledow, wiec wyczyscilem egr profilaktycznie, a po 3 dniach autko calkiem padlo. Wymienilem wtedy EGR na nowy i teraz juz smiga :wesoly: