Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

jaki tu widzisz przekret

.... nie żebym sie czepiał Ciebie czy tamtego kolegi - chodzi mi raczej o ogólne zasady .... są do d..y ... dlaczego jakiś ,,byznes-man'' co mu słoma z butów wygląda może jeździć furą bezVAT- ową, jeszcze paliwo za pół ceny, ZUS-u nie płacić, zatrudniać za marne grosze -- słucham :wesoly::beer: jestem otwarty na argumenty oprócz ,, załóż sobie firmę ... itd ''

... pierwsze bym zlikwidował chore ,,ciężarówki'' typu seicento ... 2 osoby + skrzynia ładunkowa (min 500kg)= ciężarówka ... to rozumiem ... pozdro ...

:wesoly: coś mi się pany widzi że trochę od tematu zaczynacie odbiegać - polityka, przepisy skarbowe - to nie w tym dziale

p.s.silvo44,

ZUS-u nie płacić

daj mi na to przepis na PW, bo z chęcią te 10tys./rocznie wolałbym zostawić sobie :beer:

Słuchajcie mi głównie chodzi o to , czy fotel kierowcy powinien mieć regulację wysokości, a jeśli nie ma, to dlaczego tak jest? NIe wizdę tam żadnegom iejsca w którym mogłoby byćjakieś pokrętło lub dźwignia. Drugie pytanie: auto przyprowadzone jest z holendii i ma w papierach napisane, że było jako dostawcze/ciezarowe. Jeśli na przeglądzie powiem że chce żeby nadal było towarowe, wtedy będzie mogło jeździć tylko 5 osób plus towar, a ja chce osobowe na 7 osób. I pytenie brzmi: czy jeśli na przeglądzie zgłosze że chce zrobić przegląd dla auta osobowwego, to czy akcyzę będę musiał płacić w urzędzie celny jako osobowe,ale przyjechało jako cieżarowe. W urzędzie nie potrafia mi od[powiedzieć na tio pytanie. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za dopowiedzi:-)

CZEŚĆ WSZYSTKIM. Przegladałem swoje papiery z auta i wynika że Zośka po przegladzie jest traktowana jako auto siedmioosobowe,czyli płacisz prawdopodobnie za osobówkę(641zł)

[ Dodano: Wto Lis 03, 2009 12:12 ]

A odnośnie tej regulacji góra-dół to powinna być po lewej stronie fotela kier.Wszystkie ,które oglądałem Zafiry miały tą regulacje.

DAROMV6, jeśli zatrudniasz pracowników to dobrze wiesz o co chodzi ... może nie dosłownie o zaniechanie płacenia, ale o przekręt jakim jest np. umowa na małą kwotę(pensję) = minimalna składka ... a reszta wypłacana w ,,kopercie'' ... tak pracuje większość ludzi - szara strefa jest wielka ... przebudzenie będzie przykre w momencie nabycia praw emerytalnych ... jaka emerytura będzie ze składek minimalnych :? dziadowska :beer::beer: m.in. dlatego wróciłem do kraju i pracuję za pół dawnej stawki, ale w zamian mam ,,normalne'' składki .... kilka lat, które tu przepracuję powinny dać mi przyzwoity przelicznik - niestety nie tyle co rówieśnicy mają po 25-ciu latach harówy, ale zawsze ... w tym kraju nie da się nic zrobić legalnie i uczciwie ... w końcu nie ma się co dziwić oglądając TV - afera za aferą to i maluczcy myślą, że tak ma być ... pozdro ...

czy akcyzę będę musiał płacić w urzędzie celny jako osobowe

... w takim razie to pytanie też nie jest w tym dziale - przepisy skarbowe .... :roll:;(

... i ciężko jest odpowiedzieć na to pytanie, bo jak wiadomo fiskus interpretuje przepisy po swojemu i praktycznie indywidualnie ... w sąsiednim powiecie może być całkiem inaczej ...

[ Dodano: Sro Lis 04, 2009 06:49 ]

ajajaj ... to miało byc na PW ... na pewno Andrzej zrobi porządek ... pozdro ...