Gość KoYoT77 Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Zakupiłem auto z zainstalowanym zestawem głośnomówiącym i chcę to usunąć. Czy macie może jakieś informacje co i jak jest instalowane czy po prostu poodcinać kable? A czy jak odetnę kable to nie będzie żadnego problemu z radiem? Jakby ktoś był na tyle życzliwy i mógł podpowiedzieć jak? /edit/ Astra III z radiem CD30mp3 Uchwyt do telefonu ma oznaczenie NOKIA CR 66 i nic więcej nie wiem, jakaś antena GSM na szybie, mikrofon koło lusterka i jakiś przycisk przyklejony na taśmie dwustronnej do konsoli. /edit/ Przeszukując internet i podobne zdjęcia zestawów, najbardziej podobnym wyposażonym w niemal identycznie wyglądający przycisk to zestaw CK7W, podobno wyposażony w bluetooth. Ściągnąłem sobie instrukcję i jeśli to ten model to chyba zdemontuje tylko uchwyt i odepnę głośnik a resztę zostawię, może kiedyś się przyda. /edit/ Okazało się, że to dokładnie zestaw NOKIA CK7W i działa przez bleutooth prawie z każdym telefonem, na stronie Nokii znalazłem bardzo dobrą instrukcję w pliku PDF - dziś mi się udało nawet przetestować. Najwiecej kłopotu sprawił demontaż uchwytu telefonu, trzeba było dorabiać na poczekaniu z drutów Babcinych wyjmaki do radia ;D Przepraszam, za zamieszanie.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/29056-nieaktualne-jak-usun%C4%85%C4%87-zestaw-g%C5%82o%C5%9Bnom%C3%B3wi%C4%85cy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicaj Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 a ty moglbys choc uzupelnic profil i podac o jakim aucie i jakim zestawie mowisz...   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/29056-nieaktualne-jak-usun%C4%85%C4%87-zestaw-g%C5%82o%C5%9Bnom%C3%B3wi%C4%85cy/#findComment-89889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi