Gość siojba Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Witam. Mam problem z moją asterką 1.4 16v benzyna 97r., a mianowicie kontrolki (ładowania,check engine i ręcznego jeśli jest zaciągnięty) nie gasną całkowicie (tzn. nie świecą się tak jak na zapłonie tylko się lekko jarzą) jak samochód jest zgaszony i nawet kluczyki wyjęte, ale jeśli włączę wycieraczki( które się nie włączają bo kluczyki są wyjęte) na ostatni bieg to kontrolki gasną całkowicie (może jakieś zwarcie się zrobiło???)... Podobnie jest z wyświetlaczem DID gdy przekręcę kluczyk na zapłon i cofnę to wyświetlacz nie gaśnie, ale gdy włączę wycieraczki i wyłącze to wyświetlacz gaśnie, natomiast jeśli zapalę samochód i zgaszę to wtedy wyświetlacz gaśnie normalnie. I jeszcze pojawił się niepokojący dźwięk przy gaszeniu pochodzący z prawej strony spod schowka( tam jest chyba komputer o ile się nie mylę), dźwięk przypomina jakby cykanie( chociaż to nie jest najlepsze określenie) i podczas gdy samochód gaśnie występuje to cykanie i równo z nim wyświetlacz gaśnie i zapala się kilka razy... Wszystko to pojawił się dzisiaj po demontażu zegarów(nie pierwszy raz demontaż był), i tu pojawił się kolejny problem a mianowicie po odpięciu większej kostki pojawia się dźwięk jak by jakiś silniczek się włączał dźwięk pochodzi jakby z okolicy bezpieczników, wcześniej tego nie było... Troch to zagmatwane, ale mam nadzieję że ktoś z was będzie w stanie mi pomóc. Pozdrawiam. [ Dodano: Pon Kwi 12, 2010 17:18 ] Problem sam zniknął:) Zdjąłem plastik zasłaniający plątaninę przewodów (pod schowkiem) i problem zniknął pomimo iż nic nie zrobiłem. Przypuszczam że któraś z kostek nawala(pewnie jakiś stycznik wariacji dostał) Wcześniej odpiąłem większą wtyczkę od zegarów i przestawiłem włącznik wycieraczek na pierwszy bieg, i ten 'chyba stycznik' dostał wariacji, załączał się i włączać i wyłączać cały czas włączając tym samym wyświetlacz did i pompkę paliwową na zmianę... Jutro jadę na diagnostykę może powiedzą coś ciekawego.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/29607-problem-z-kontrolkami/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 1adam76 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Mam pytanie jestem pośiadaczem Astry G 1.7 DTI słabo jest podświetlana tablica obrotomierza i prędkościomierza oraz nie pokazuje mi podczas przekręcenia kluczyka czeku czy to jest jakaś wada   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/29607-problem-z-kontrolkami/#findComment-14933 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi