Gość piterb Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Witam. Zakupiłem Astrę G 1,6 8V i chcę założyć instalację gazową, czy ktoś z Was może polecić mi dobry zakład w Warszawie co zakłada instalację. Z góry dziękuję.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/29853-instalacja-gazowa-do-astry-ii-16-8v-warszawa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość thevenin Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Dołączam się do pytania, posiadam dokładnie ten sam model Astry i również chciałbym zagazować w Warszawie..   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/29853-instalacja-gazowa-do-astry-ii-16-8v-warszawa/#findComment-69204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jasieq1 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Dołączam się do pytania, posiadam dokładnie ten sam model Astry i również chciałbym zagazować w Warszawie.. Witam Heh, widze wszyscy mamy to samo autko. Na poczatku 2010 roku montowalem gaz do swojej Asteroidy a jak dotad, a minal juz prawie rok nie mialem zadnych problemow. Autko jezdzi naprawde przyjemnie, spalanie gazu delikatnie wzroslo w stosuku do benzyny (okolo10%) ale rownica w przyspieszaniu jest znikoma, a w sumie to wcale jej nie ma:) wszystko kwestia dobrej instalacji i wystrojenia. Mam juz siebie komplet od BRC, z tego co pamietam to placilem cos kolo 2500zł Calosc robilem w Energy Gaz Polska w Warszawie. Maja warsztat na ostrobramsiej kolo promenady. Moge ich serdecznie polecic:) gratis dostalem jeszcze zestaw "kolo zapasowe" ktory uratowal mi zycie jak jechalem na wakacje... nie mialem zapasowki ale w tym zestawie byla pianka uszczelniajaca i maly kompresorek. O dziwo zadzialalo i spokojnie dojechalem nad morze. Taka mala przygoda ale wracajac do tematu to serdecznie polecam Jeśli masz Asterixa z silnikiem 1,6 8V z wielopunktowym wtryskiem, można tak zrobić. Do wersji jednopunktowej sekwencja nie podejdzie. Plus - tańsze instalacje (poniżej 2000 zł.). Sam robiłem swojej asterce instalkę 3 lata temu w zakładzie na Szyszkowej w Warszawie. Skusiła mnie reklama i żałuję. Od początku nie dało się dobrze ustawić rezerwy, a jakość montażu pozostawiała wiele do życzenia (auto po pewnym czasie zaczęło śmierdzieć gazem, wcześniej szarpać na wolnych obrotach etc. Reklamacje nie były uwzględniane). Musiałem dać kilkaset złotych za przeróbkę tej instalacji (robiłem w świętokrzyskim) i teraz nie narzekam. Do tego silnika polecam LPG - naprawdę warto, a jeśli instalacja jest dobrze dobrana, gwarantuję zadowolenie (równiez w portfelu)   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/29853-instalacja-gazowa-do-astry-ii-16-8v-warszawa/#findComment-378036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi