1.4 60 KM 8v C14 NZ Problem z wolnymi obrotami i przerywa!
-
Podobna zawartość
-
Przez Danex201
Pacjent Kadett Moj widać w profilu jaki
problem
Auto pali jak nowe na raz :0 na wszystkie garki mowa o benzynie:)
po jakims czasie chodzenia na wolnych obraotach mniej wiecej po 15 minutach auto się zadusza i gaśnie
albo zaczyna szarpać silnikiem i benc gaśnie
jeśli chodzi o kable świece kopułke palec filtry wszystko ok
nie kiedy nawet na jedynce się dusi
podejrzewam kończącą się pompe paliwa ?
-
Przez Gość Anonymous
Witam mam już tego dość, parę dni temu zatankowałem za 43 zł (ponad 9l) i jeżdżąc, co prawda tylko w mieście, ale spaliłem to przez 80 km Cały czas mi tak dużo pali. W zimie raz nawet spalił 15l/100. Myślałem ze to może być wina walniętej sondy lambda dlatego wymieniłem ja na oryginalna BOSHA i zresetowałem ustawienia kompa. Nic nie dało, dalej dużo pali. Co może być przyczyna tak dużego zużycia paliwa? Nie mam żadnego gazu, mechanik mój mi powiedział ze silnik jest w bardzo dobrym stanie technicznym. Styl jazdy wydaje mi się że mam oszczędny, nie katuje go, biegi zmieniam już przy 2.5tys obrotów. Jak najmniej używam sprzęgła, dojeżdżam do skrzyżowań na biegu itp...Proszę pomóżcie bo już nie mam kasy co tydzień tankować go za 50 zł
Wstawiłem rodzaj silnika/ andrzej_m55
-
Przez Gość marekswiatek
Wykreciłem wtrysk w celu jego przeczyszczenia po zamontowaniu samochod nie odpala tylko go zalewa po przekreceniu stacyjka rozrusznika w gardzieli zbira sie duza ilosc paliwa prosiłbym o zdjecia jak te oringi dokładnie przychodza na ten wtrysk albo co sknociłem
-
Partnerem serwisu: Karty Plastikowe && Karty Plastikowe
Rekomendowane odpowiedzi